Ambasada Rusiei din Chişinău a fost din nou pichetată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Circa o sută de persoane au venit sâmbătă în faţa Ambasadei Rusiei din capital Republicii Moldova pentru a protesta împotriva prezenţei armatei ruseşti pe teritoriul ţării, pledând şi pentru expulzarea ambasadorului rus în Moldova, Valeri Kuzmin.

Protestul a fost organizat de către Platforma Civică „Acţiunea 2012", care include mai mult de 30 de organizaţii non-guvernamentale şi grupuri de iniţiativă.

George Simion, reprezentantul platformei, a comunicat că prin protestul de astăzi, dar şi prin cele care vor urma, participanții vor să transmită către autorităţile moldoveneşti mesajul să ia atitudine şi să întreprindă acţiuni concrete pentru a scoate armata rusească din ţară. „În două săptămâni nimeni nu a luat atitudine faţă de crima de la postul de pacificare de lângă Vadul lui Vodă. Noi cerem să fie pedepsit criminalul lui Vadim Pisari", a declarat George Simion.

La evenimentul de astăzi, protestatarii au scandat: „Rusia nu uita, Moldova nu e a ta!", „Kuzmin - minciunos!", „Russia go home" şi altele.

Ulterior grupul de protestatari a mers la Ministerul de Externe pentru a reaminti autorităţilor că Republica Moldova a fost cândva parte a României Mari. „Trăiască, trăiască, trăiască, Moldova, Ardealul şi Ţara Românească!", „Moldova nu are nevoie de pacificatori!" şi „Vadim Pisari putea să fie oricine dintre noi!" - au scandat protestatarii.

Protestul de astăzi este unul din seria de manifestaţii după ce a fost ucis tânărul Vadim Pisari, originar din satul Pârâta, raionul Dubăsari. Acesta a fost împușcat mortal de către un militar rus la postul de pacificare din apropierea oraşului Vadul lui Vodă.

Mai multe pentru tine:
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Ucrainenii din străinătate nu vor să meargă la război și atacă guvernul de la Kiev: „De ce să mă întorc să lupt? Pentru ce?”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin