300 de euro pentru zece zile în Republica Moldova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

30 de euro pe zi şi minim 300 de euro pentru o perioadă mai scurtă de zece zile, atât vor trebui să scoată din buzunar străinii pentru a se afla pe teritoriul Republicii Moldova.

Banii vor fi prezentaţi la misiunea diplomatică a Republicii Moldova de peste hotare, dar şi la intrarea în ţară. Decizia a fost aprobată ieri de cabinetul de miniştri. Potrivit premierului Vlad Filat, norma va fi valabilă doar pentru cetăţenii străini care au nevoie de vize pentru a intra în ţara noastră.

Taxe în toate ţările


„Această taxă a fost stabilită în toate ţările, de aceea am hotărât să existe una şi pentru Republica Moldova", a explicat Alexei Roibu, ministrul de Interne. Pachetul de documente necesare pentru obţinerea vizei pentru Republica Moldova nu a fost modificat.

Banii vor fi achitaţi şi de către străinii care vor cere prelungirea dreptului de şedere provizorie pentru studii, în scop de muncă, pentru reîntregirea familiei, pentru activităţi umanitare sau religioase, dar şi de cei care vor veni pentru un tratament medical de lungă durată sau recuperare în Moldova.
Dovada va fi facută prin numerar, cecuri de călătorie sau carduri bancare. Suma a fost calculată în funcţie de cheltuielile minime pentru întreţinere necesare unui străin.

Turiştii din ţările UE, SUA, Japonia, Canada, Israel, Islanda şi CSI, cu excepţia Turkmenistanului, călătoresc liber în Moldova. Cetăţenii altor state au nevoie de vize pentru a intra în Republica Moldova.