Osama bin Laden a fost ucis/ Ce spun foştii preşedinţi americani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Foştii preşedinţi americani George W. Bush şi Bill Clinton salută reuşita lui Obama care după mai bine de zece ani de luptă împotriva terorismului l-a ucis pe liderul al-Qaeda, Osama bin Laden, direct responsabil pentru atentatele de la 11 septembrie 2001 din SUA.

Fostul preşedinte american, George W. Bush, a salutat anunţul privind uciderea lui Ossama bin Laden, pe care a calificat-o drept „o victorie pentru America", la aproape 10 ani de la antentate de la 11 septembrie 2011. Intr-o declaraţie scrisă adresată presei, Bush a precizat că preşedintele Barack Obama l-a apelat telefonic in cursul serii, pentru a-l anunţa vestea, relatează Le Monde.

„Este un câştig capital şi o victorie pentru America, pentru popoarele doritoare de pace şi pentru toţi cei care au pierdut rude şi prieteni in atentatele de la 11 septembrie 2011", a declarat Bush, care a angajat SUA in invadarea Afganistanului pentru a-l captura pe liderul Al-Qaeda la numai o lună de la comiterea atentatelor de la World Trade Center şi de la Pentagon. „Lupa contra terorismului continuă, dar in această ţară America a trimis un mesaj fără echivoc: va fi făcută dreptate, oricât timp va lua asta", a declarat fostul preşedinte.

Un alt fost preşedinte al Statelor Unite, Bill Clinton, a salutat şi el faptul că, după mai bine de zece ani, Bin Laden şi-a primit pedeapsa pentru crimele sale."Este un moment de o importanţă profundă pentru toţi oamenii din lume care doresc să clădească un viitor comun de pace, libertate şi cooperare pentru copiii noştri".