Marea Britanie intenţionează să-şi retragă mii de militari din Afganistan

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Marea Britanie intenţionează să-şi retragă mii de militari din Afganistan anul viitor, a declarat duminică ministrul britanic al apărării, Philip Hammond, relatează Reuters.

Mai mult de 430 de militari britanici au fost ucişi în Afganistan după declanşarea războiului condus de SUA în 2001. Cu toate acestea situaţia securităţii rămâne neclară, iar violenţele numeroase, în timp ce relaţiile dintre trupele occidentale şi forţele şi civilii afgani sunt din ce în ce mai fragile, notează sursa citată.

Aproximativ 500 de militari britanici vor fi retraşi din Afganistan până la sfârşitul acestui an, pe teritoriul afgan rămânând în jur de 9.000 de soldaţi britanici, scrie Agerpres..

Întrebat despre retragerea trupelor anul viitor, Philip Hammond a declarat pentru BBC: "Mă aştept să fie o retragere semnificativă, de ordinul miilor, nu sutelor, însă nu cred că vor fi retraşi majoritatea", ceea ce indică o posibilă retragere de până la 4.500 de militari în 2013.

Toate trupele combatante britanice urmează să părăsească Afganistanul până la sfârşitul anului 2014.

Mai multe pentru tine:
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”