Un diplomat rus a fost găsit mort lângă Ambasada din Berlin. Bărbatul ar fi căzut de la etaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ambasada Rusiei din Berlin FOTO: Profimedia Images

Ministerul de Externe al Germaniei a confirmat, vineri, că un diplomat rus despre care se crede că a avut legături cu agenţia de spionaj FSB a Kremlinului a fost găsit mort pe trotuar în faţa ambasadei Rusiei din Berlin. Potrivit primelor rapoarte, bărbatul a căzut de la o fereastră.

Bărbatul avea 35 de ani şi lucra ca secretar secund al amabasadei din 2019. Conform primelor cercetări acesta ar fi căzut de un etaj superior al clădirii. Trupul său a fost descoperit pe 19 octombrie, în jurul orei 7:20, în faţa clădirii.

Din motive de confidenţialitate, ministerul nu a oferit alte detalii despre caz, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului de externe într-o conferinţă de presă regulată a guvernului.

Nu a fost stabilită nicio cauză oficială a morţii, deoarece ambasada a refuzat o autopsie. Pentru că bărbatul era diplomat, iar „accidentul” s-a petrecut pe terenul ambasadei, autorităţile germane nu au autoritate să efectueze o anchetă.

Potrivit informaţiilor Der Spiegel, diplomatul mort era înrudit cu un ofiţer de rang înalt din FSB care conduce departamentul responsabil cu lupta împotriva terorismului.