Rusia a încheiat manevrele militare Zapad. NATO a început unele de amploare în Polonia, la care participă şi voluntari civili VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Operaţiunile NATO au un caracter defensiv

În contextul preocupărilor legate de securitate, mii de soldaţi polonezi şi alţi militari ai NATO, inclusiv români, au lansat un exerciţiu de apărare major în nordul Poloniei.

La manevrele numite Dragon-17, ce vor dura până la 29 septembrie, participă circa 17.000 de trupe terestre, aeriene şi navale, şi aproximativ 3.500 de unităţi de echipament, notează ABC News. Pentru prima dată, exerciţiului bianual i se alătură noile Forţe teritoriale de apărare ale Poloniei, care antrenează voluntari civili.

Pentru prima dată, la exerciţii participă şi noua structură de apărare a Poloniei, Forţele de Apărare Teritorială, care antrenează voluntari civili să susţină trupele armatei.

Viceministrul polonez al Apărării, Michal Dworczyk, va participa la aceste exerciţii. El a specificat că operaţiunile au un caracter defensiv şi sunt efectuate ca răspuns la îngrijorările din regiune cu privire la activitatea militară din partea Rusiei.

Exerciţiile militare comune Zapad-2017 s-au desfăşurat în perioada 14-20 septembrie în Rusia şi Belarus, la manevre participând 12.700 de militari (7.200 din Belarus, 5.500 din Rusia), 70 de aeronave, 680 de echipamente militare (250 de tancuri, 200 de arme, mortiere şi sisteme de rachete).

Preşedintele lituanian Dalia Grybauskaite a declarat că exerciţiile militare Zapad-2017 reprezintă un semn că Rusia se pregăteşte pentru un conflict serios cu NATO.

Manevrele Zapad 17 au fost o ocazie pentru Rusia de a-şi vedea linia de front actualizată, crede Newsweek, adăugând că exerciţiul ruso-belarus din acest an a asigurat o îmbunătăţire a comenzii militare şi a integrării forţelor terestre cu suportul aerian şi naval al armatei ruse.

 În acelaşi timp, chiar în ziua încheierii exerciţiului Zapad, Forţele strategice de rachete ale Rusiei au testat una dintre cele mai noi rachete balistice intercontinentale, RS-24 Yars, informează Defense One.

Mai multe pentru tine:
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Florin Arteni şi Florin Lehaci, argint pentru România în proba de dublu rame masculin, la Europenele de Canotaj de la Szeged
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Peste nouă din zece breşe de securitate, detectate în 2023, au fost motivate financiar
Detalii incredibile din viaţa familiei regale britanice: Regele Charles, considerat „neajutorat” de răposata Regină Elisabeta II. Nici tatăl său nu îl ierta
Elev răpit de pe stradă, imobilizat pe bancheta din spate a unei mașini și amenințat. Totul a pornit de la o fată
Zodia binecuvântată de Paște. Este protejată de Dumnezeu și va trăi un adevărat miracol în zi de sărbătoare
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Firea și-a depus candidatura la PMB însoțită de Ciolacu. Ce mesaj a avut pe tricou și ce i-a transmis lui Piedone
Partidele din Bihor sunt încă indecise. Doar PNL şi-a depus listele, Ilie Bolojan cere votul pentru un nou mandat
Actorul român care a iubit o singură femeie timp de 50 de ani. A cerut-o de soție când încă era elevă