Românii continuă să se bucure de o tristă popularitate în Peninsulă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii se află centrul atenţiei mass-media italiene de mai bine de o lună, ca urmare a mediatizării excesive a „violurilor românilor”. Subiectul a depăşit acum spaţiul buletinelelor de ştiri, şi a trecut la emisiunile de divertisment şi la talk-showuri.

La una dintre cele mai conscute emisiuni de divertisment „Le Iene” (Hienele) difuzată de Italia 1 a fost difuzată vineri o înregistrare cu camera ascusă, care îl are ca protagonist pe actorul Paolo Calabresi. Acesta, însoţit de un amic, a colindat într-o seară periferiile Romei, pretinzând că e este român.

Gluma s-a dovedit însă una foarte periculoasă, după ce, în faţa unui local a riscat să fie înjunghiat. El s-a apropiat de un grup de tineri şi le-a cerut o ţigară dar imediat un italian a ieşit din grup întrebând: „Voi sunteţi ăia care mergeţi prin oraş şi violaţi femeile?”.

După care a scos cuţitul şi a început să fugă după actorul italian. Situaţia nu s-a liniştit decât după ce Calabresi şi-a dezvăluit adevărata identitate.

Înregistrarea a făcut suficientă vâlvă cât să-l determine pe primarul Romei, Gianni Alemanno să recunoască faptul că „trecem printr-un moment delicat”. El a cerut italienilor să facă diferenţa între „cine greşeşte şi cine se comportă respecând regullile”.

Cu o zi înainte, pe unul dintre posturile televiziunii publice, Rai Due, a fost difuzat talk-showul „Anno zero”, realizat de jurnalistul Michele Santoro.

Emisiunea s-a intitulat „Arrivano i mostri” (Vin monştii) şi a vrut să dezlege misterul „violului de la Caffarella” cu cei doi suspecţi români arestaţi, dar care pentru care anchetatorii nu au nicio probă.