Video Reacția unor tineri care au încercat să guste cel mai urât mirositor pește din lume. Preparatul este servit la Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare

0
Publicat:

Patru tineri au trăit un coșmar încercând să mănânce cel mai urât mirositor pește din lume – surströmming, o delicatesă suedeză fermentată care a făcut senzație la Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare.

Patru tineri au încercat să guste cel mai urât mirositor pește din lume FOTO Captură video

Patru tineri au acceptat o provocare curajoasă de a încerca cel mai urât mirositor pește din lume, surströmming, care este servit de Muzeul Mâncărurilor Dezgustătoare din Suedia.

Încă de la deschiderea pachetului, aceștia au părut să regrete alegerea făcută.

„Îmi lăcrimează ochii", spune unul dintre ei.

Într-un video publicat pe rețelele de socializare, aceștia sunt filmați în timp ce încearcă să guste peștele. După mai multe încercări eșuate, însă, au ajuns să îl scuipe, fiind imposibil să mănânce acest tip de pește.

„Pune-l într-o pungă sau ceva. Ia-l de aici, pute", s-a plâns unul dintre ei.

Ce este Surströmming-ul

Surströmming-ul este preparat din hering din Marea Baltică, care este fermentat într-o saramură slabă timp de cel puțin șase luni. Este ușor sărat în conservă pentru a preveni putrezirea. Cei suficient de curajoși pentru a-l încerca îl consumă adesea în bucăți mici, într-o lipie, alături de cartofi, smântână acră, ceapă roșie, arpagic și mărar.

Surströmming-ul este prezentat în cadrul Muzeului Mâncărurilor Dezgustătoare din Suedia, care îi invită pe vizitatori să exploreze lumea culinară și să-și provoace percepțiile despre ce înseamnă „comestibil”, potrivit Forbes.

„Primul lucru pe care toată lumea îl remarcă este mirosul. Este puternic, înțepător și umple instantaneu camera”, spune Andreas Ahrens, directorul muzeului. Acest lucru se întâmplă deoarece gazele produse în timpul procesului de fermentare sunt eliberate la deschidere. Din acest motiv, conservele sunt de obicei desfăcute afară, adesea în cadrul unor petreceri.

Surströmming-ul este, fără îndoială, vedeta muzeului. Asta în ciuda faptului că această delicatesă este responsabilă pentru aproximativ jumătate dintre cele 100 de persoane care s-au simțit rău fizic în incinta muzeului. „Majoritatea doar îl scuipă, incapabili să-l înghită”, explică Ahrens.

O provocare cu surströmming câștigă tot mai mult teren online, promovată parțial de The Swedish Surströmming Supplier, care expediază conservele la nivel internațional.

Mai multe pentru tine:
INTERVIU Actorii din „Wednesday“, despre cum diferențele și fragilitatea devin superputeri în filmele lui Tim Burton. „Unii dintre cei mai tari oameni sunt lupi singuratici“
Jurnalistul Charlie Ottley a dezvăluit ce apreciază la țara noastră: „Unul dintre principalele puncte forte”. Ce expresii românești îl amuză
Fermecată de Kate Middleton, Melania Trump a avut o atitudine flagrant diferită față de Regina Camilla
Transformarea soției lui Lucian Viziru, după ce a fost criticată că arată ca o femeie de 60 de ani. Apariția îndrăzneață a Emei l-a eclipsat pe actor
Cât au plătit Anca Țurcașiu și iubitul ei, Călin, pentru o săptămână de vis în Grecia: „Am învățat să călătorim «light»”. Actrița a împărtășit secretul vacanțelor accesibile
Mihai Bendeac, destăinuiri despre viața amoroasă. De câți ani nu a mai ieșit actorul la o întâlnire romantică: „Îmi place foarte mult să fiu singur”
Cât costă cazarea în perioada sărbătorilor de iarnă la hotelul Simonei Halep din Poiana Brașov? Gică Hagi vă așteaptă la Mamaia: „Întâlnire cu Moș Crăciun”
Descinderi DIICOT la Motru: tânăr de 30 de ani, prins cu saci de cannabis și plantație în serele părinților din Samarinești
Cum au descoperit ucrainenii baza operatorilor de drone de elită Rubicon. Greșeala făcută de televiziunea rusă
Un tablou de Rubens, dispărut timp de peste 400 de ani, descoperit la Paris
„Renunță la stilist!” Robbie Margot, atacată de fani după ce s-a prezentat pe covorul roșu aproape goală!