Parizienii, nedumeriţi de afişe electorale "retro", cu Mitterand

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Parizienii au motive să se uite de două ori la posterele electorale, transmite Reuters. Cu trei zile înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial, care va avea loc duminică, pe străzile

Parizienii au motive să se uite de două ori la posterele electorale, transmite Reuters. Cu trei zile înaintea primului tur al scrutinului prezidenţial, care va avea loc duminică, pe străzile capitalei franceze au apărut postere din anii '80, unele din ele înfăţişându-l pe câştigătorul de atunci, fostul preşedinte François Mitterand. Mulţi francezi, deja nesiguri în privinţa votului, sunt acum şi mai încurcaţi. Iniţiatorul campaniei retro este Arthur Deleu, un parizian de 38 de ani, care a găsit posterele la un colecţionar şi le-a reprodus. "Totul a început ca o glumă, ca ceva absurd, dar ca orice absurditate are şi ceva profunzime. Suntem apolitici, vom lipi acelaşi număr de postere pentru fiecare dintre părţi, dar nu o să îl lipim pe Jean Marie Le Pen, liderul de extremă dreapta, deoarece este prea uşor ca lumea să facă haz de el", a spus Deleu. El susţine că a fost ajutat de 20 de persoane să lipească posterele, dar se aşteaptă ca din ce în ce mai mulţi parizieni să i se alăture.

Mai multe pentru tine:
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Eliza Samara, performanță uluitoare: a câștigat a 5-a oară Liga Campionilor la tenis de masă
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Oana Zăvoranu sare la gâtul Adelei Popescu! Ce a enervat-o la culme la soția lui Radu Vâlcan: „Când o vedeți pe distinsa pe undeva că se rupe în figuri...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
Spitale evacuate la Kiev după o amenințare din partea KGB-ului belarus
Antrenorul de minți. Șahistul Flavius Mihailiuc învață copiii să judece corect: „Sunt abilități care le va trebui în viață“
Scandal de proporții în SUA: Posibilul vicepreședinte al lui Donald Trump recunoaște că și-a ucis câinele: „Era imposibil de dresat”