Norvegia dezincriminează consumul de droguri în cantităţi mici

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Oslo FOTO Arhivă

Parlamentarii norvegieni au votat pentru dezincriminarea consumului de droguri în cantităţi mici, inspirându-se dintr-o măsură similară adoptată de Portugalia.

În total, 133 de deputaţi norvegieni din 175 au votat pentru dezincriminarea consumului de droguri în cantităţi mici, legea referindu-se la toate tipurile de droguri.

Patru dintre cele nouă partide prezente în Parlamentul de la Oslo au susţinut adoptarea acestei legi.

Noua lege prevede programe de tratament şi consiliere pentru persoanele găsite cu cantităţi mici de droguri asupra lor în locul aplicării pedepsei cu închisoarea.

Norvegia calcă astfel pe urmele Portugaliei, care a adoptat o lege similară în 2001.

Conform unui studiu din 2014, Portugalia a înregistrat anual, de la aplicarea legii, trei morţi la un milion de persoane din cauza consumului de droguri.

Mai multe pentru tine:
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”
Un medic, triatlonist la 83 de ani, împărtășește reţeta sănătăţii sale: patru principii-cheie ale dietei
Adevărul despre Moscova lui Putin, dezvăluit de un vlogger român din Rusia. „Vă spun după 20 de ani de trai aici“ VIDEO
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
„Regele nu e bine deloc!” Planurile pentru înmormântarea lui Charles sunt schimbate chiar acum!
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Cât de sănătos este să renunți la lift și să urci scările. Poate reduce riscul bolilor cardiovasculare și chiar cel al unui deces prematur
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"