Ministrul de Interne francez: Anul acesta ţara noastră a dejucat două atacuri islamice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciile de securitate din Franţa ar fi dejucat două atacuri teroriste plănuite pentru anul acesta, în condiţiile în care militanţii islamişti şi-ar fi îndreptat atenţia asupra obiectivelor interne ale ţării ca răspuns la recesiunile militare din Irak şi Siria, potrivit ministrului de Internet, Gerard Collomb.

Unul dintre cei doi presupuşi atacatori a fost arestat în ianuarie, acesta plănuind un atac asupra unei „facilităţi sportive majore”, a declarat Collomb la postul de radio Europe 1, citat de Reuters. Celălalt suspect ar fi ţintit trupe antiteroriste de patrulă, achiziţionând echipamente de fabricare a bombelor, conform procurorului de la Paris, Francois Molins.

„Întrucât Statul Islamic dispare, teroriştii caută să atace ţările occidentale pentru a distrage atenţia asupra înfrângerii”, a adăugat ministrul.

Patrulele militare din Franţa au fost introduse la nivel naţional în urma atacurilor din 7 ianuarie 2015 asupra publicaţiei satirice „Charlie Hebdo” şi a unui supermarket. Patrulele au fost accentuate în acelaşi an după atacurile din 13 noiembrie când au fost ucişi 130 de oameni la un concert din Paris.