Harta europeană COVID-19: Întreaga Europă în roşu, cu excepţia României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO: ECDC

Harta europeană a infectărilor cu COVID-19 rămâne roşie şi săptămâna aceasta. Zonele roşii s-au extins în ultimele săptămâni, mai ales din cauza răspândirii rapide a variantei Omicron în Europa. În prezent, doar România a rămas în tonuri de portocaliu şi verde, scrie cotidianul belgian Le Soir.

Harta publicată ieri de Centrul European pentru Controlul Bolilor(ECDC) arată că întreaga Europă se confruntă cu un număr mare de cazuri de COVID-19: Belgia rămâne în roşu închis, la fel ca Regatul Ţărilor de Jos, o mare parte din Germania, Franţa, Spania, Portugalia, Irlanda, o mare parte din Italia şi ţări din est. Doar România rămâne în tonuri de portocaliu şi verde, semnalând o rată mai mică de infectări.

Conform situaţiei la nivel global, publicată astăzi de Centrul Naţional pentru Controlul şi Supravegherea Bolilor Transmisibile (CNSCBT) din România, Franţa a înregistrat peste 200 de mii de noi cazuri în ultimele 24 de ore, urmată de Marea Britanie, cu 189.213 de infectări, şi de Spania, unde au fost raportate peste 160 de mii de cazuri noi.

Nici Italia nu stă mai bine, cu 127.000 de infectări înregistate în ultimele 24 de ore. În schimb, Austria, care a avut trei săptămâni de carantină naţională până pe 12 decembrie, are parte de o scădere a numărului de cazuri noi de COVID-19, de la 13.000 de cazuri zilnice la sfârşitul lunii noiembrie, la 3.044 raportate astăzi.

În România, până la data de 30 decembrie, ora 13:00, s-au înregistrat 1.497 cazuri noi de infecţie cu coronavirus, conform informaţiilor transmise de Grupul de Comunicare Strategică.

În fiecare joi, Centrul European pentru Controlul Bolilor (ECDC) publică o hartă a COVID-19 în Europa, codificată pe culori în funcţie de numărul de infecţii şi procentul de teste pozitive din ultimele 14 zile în fiecare stat. Harta are patru culori: verde, portocaliu, roşu şi roşu închis.

O regiune sau o ţară devine roşie în două cazuri: când rata de infectare pentru 100.000 de locuitori fluctuează între 75 şi 200 timp de o perioadă de 14 zile cu o rată de pozitivitate (procentaj de teste pozitive la numărul total de teste) mai mare de 4% sau când rata de infectare este mai mare de 200, oricare ar fi rata de pozitivitate. Aceste coduri de culoare servesc drept indicator membrilor Uniunii Europene cu scopul de a impune condiţii (carantine, teste negative) călătorilor.

Cu toate că Uniunea Europeană emite recomandări, decizia de impunere de condiţii revine ţărilor membre din zonele verzi, portocalii sau roşii.

Mai multe pentru tine:
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %