„Francesca“ scapă de cenzură

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Filmul ”Francesca”, regizat de Bobby Păunescu,  se pregăteşte să apară zilele următoare în faţa publicului italian. 

Citeşte şi
Realizatorii filmului Francesca: „Examenul cu public îl dăm la Cluj“

Ieri-seară s-a dat sentinţa în favoarea filmului şi casei de distribuţie astfel încât pelicula nu va fi supusă cenzurei, iar replicile vor fi traduse fidel în limba italiană. Judecătorul a decis că „fraza incriminată este lipsită de valenţă ofensatoare”. 

Afirmaţia care a stârnit furia nepoatei dictatorului  a fost „Acea curvă de Mussolini care vrea să îi omoare pe toţi românii”.

„Suntem fericiţi şi satisfăcuţi de sentinţa dată acum câteva ore, cu toate că nu mă surprinde”, a declarat regizorul român în exclusivitate pentru „Adevărul”.

”Italia este o ţară în care justiţia funcţionează, iar judecătorul nu putea decât să observe că filmul nu este o operă de artă menită să o jignească pe deputata Alessandra Mussolini. Sunt fericit,  dar nu surprins“, a mai declarat Păunescu.

Avocatul Federico Vecchio, reprezentantul legal al Alessandrei Mussolini, a afirmat că „deputata Mussolini este uimită şi dezamăgită de decizia judecătorului, care nu a înţeles-o, în primul rând, ca femeie“.

Trebuie subliniat faptul că reacţia iniţială a deputatului Alessandra Mussolini faţă de judecător a fost deosebit de agresivă:

„Scumpă judecătoare Luciana Sangiovanni, dumneavoastră sunteţi o idioată şi vă voi cere despăgubiri, dat fiind că sentinţele dumneavoastră nu sunt niciodată pe fază, voi invita ceilalţi judecători să vă ciomăgească”.