"Dansez pentru tine", interzis la Telecinco

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anita Dosantos şi Adrián Rodríguez, doi dintre antrenorii de la ”Dansez pentru tine”

În urma plângerii depuse de Televiziunea Naţională Spaniolă, un judecător a interzis postului TV Telecinco să difuzeze emisiunea "Dansez pentru tine", deoarece nu deţine drepturi asupra mărcii şi formatului acesteia.

Promovat cu multă vâlvă, show-ul ce va fi prezentat de spaniola Pilar Rubio în fiecare miercuri seara va trebui difuzat sub o altă denumire.
Iniţial, Televiziunea Naţională Spaniolă (RTVE) a trimis o somaţie postului Telecinco, cerând încetarea difuzării reclamelor pentru emisiunea ale căror drepturi de difuzare nu le deţinea decât RTVE. De asemenea, s-a cerut insistent schimbarea numelui emisiunii.


Pentru că postul privat nu a ţinut cont de somaţie, continuând să facă publicitate noii emisiuni, în februarie RTVE a dat în judecată postul Telecinco, iar ieri Tribunalul din Madrid a dat sentinţa: Telecinco trebuie să renunţe la utilizarea denumirii "MQB-Mira Quien Baila" şi la orice altă reproducere a "formei grafice, scrise, sonore, audio sau video" a respectivului format.


Reacţia Telecinco a fost promptă, renunţându-se la denumirea interzisă - "MQB-Mira Quien Baila" (n.r. "Dansez pentru tine"), însă conducerea a găsit o altă cale originală de a scăpa cu faţa curată şi de a putea difuza emisiunea sub un nume familiar telespectatorilor săi.

Află aici care a fost soluţia la care a apelat postul TV Telecinco