Aproximativ 5.000 de crime de război comise de ruşi sunt investigate în Ucraina, afirmă procurorul general de la Kiev

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Digi24

Procurorul general ucrainean, Irina Venediktova, a declarat că aproximativ 5.000 de crime de război comise de forţele armate ruse sunt învestigate în prezent.

Venediktova afirmă că şi într-o situaţie atât de dificilă cum este războiul, crimele de război au prioritate la investigare, urmate de crimele împotriva umanităţii şi genocidul.

"Chiar şi într-o situaţie atât de crudă, crimele de război sunt pe primul loc pe spectru, urmate de crimele împotriva umanităţii şi genocidul”, afirmă procurorul general ucrainean, conform Kiev Independent.

"Procurorii conduc o anchetă pentru un fapt înfiorător de torturare, ucidere şi tentativă de ardere a cadavrelor a 6 civili în Bucea. Dosarul penal este pornit în temeiul articolului 438 din Codul penal (Încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului)” , postat Irina Venediktova pe contul său de Twitter.

Venediktova a mai declarat şi că în prezent are loc o anchetă preliminară pentru încălcarea legilor şi obiceiurilor războiuului, dar şi încălcări ale dreptului internaţional umanitar. 

"Sub îndrumarea procurorilor, se desfăşoară o anchetă preliminară pentru încălcări ale legilor şi obiceiurilor războiului şi încălcări ale dreptului internaţional umanitar. Ocupanţii au încercat să ardă cadavrele a şase civili torturaţi şi ucişi în Bucea", a mai afirmat Venediktova.