Alertă cu bombă la Bruxelles UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
O nouă alertă cu bombă la Bruxelles pune pe jar autorităţile belgiene

Alertă cu bombă la Bruxelles, marţi dimineaţă, într-un centru comercial din centrul oraşului. Un suspect a fost deja reţinut, iar geniştii au ajuns la faţa locului.

O alertă cu bombă este în curs de desfăşurare, marţi dimineaţă, potrivit mass-media din Belgia. Incidentul are loc în faţa complexului comercial City 2 Shopping Mall din centrul Bruxelles-ului. Servicii de salvare şi de deminare (SEDEE) sunt la faţa locului. Poliţia a fost alertată în jurul orei locale 05.30 (06.30 ora României)  de către un individ. Potrivit RTL.be, un suspect a fost arestat.

Alertă cu bombă la Bruxelles. „Situaţia este extrem de serioasă“

Este o situaţie serioasă, susţine  RTL.be, din moment ce premierul Charles Michel a anulat să participe la emisiunea radio „În faţa belgienilor“ - care urma să aibă loc de la 07.50 până la ora 9 - pentru a ajunge la centrul de criză.

Traficul pe Boulevardul Jardin Botanique a fost întrerupt. Staţia de Metrou Rogier este deschisă. Forţe de poliţie au blocat intrarea în Strada Neuve.

„Situaţia este una extrem de serioasă. A fost creată o celulă de criză“, a declarat prim-ministrul Belgiei, Charles Michel. 

Potrivit  RTLinfo, pericolul este mare, deoarece poliţia a avertizat că în clădire s-ar afla un om ce are avea asupra sa o centură explozivă. Până la urmă s-a dovedit că suspectul arestat nu avea nici un explozibil asupra sa. 

Procurori din Bruxelles au confirmat marţi reţinerea unui bărbat - în urma unei alerte de securitate la un important centru comercial din Bruxelles, după găsirea unui pachet suspect - şi au anunţat că nu s-au găsit explozivi la acest centru, City 2, relatează The Associated Press.

Bărbatul respectiv "este interogat în acest moment", a declarat Ine Van Wymersch, o purtătoare de cuvânt al procuraturii. "Nu existau explozivi", a adăugat ea.

Suspectul care a declanşat marţi dimineaţa o alertă cu bombă la Bruxelles era un dezechilibrat mintal şi purta o falsă centură explozivă, plină cu sare şi biscuiţi, au declarat surse judiciare pentru agenţia Belga. Poliţia belgiană a început să reducă perimetrul de securitate instituit în jurul centrului comercial vizat.

   Belgia menţine nivelul de alertă actual, 3, pe o scală de 4, după operaţiunea antiteroristă de sâmbătă în care au fost reţinuţi 12 suspecţi care se presupune că plănuiau un atentat iminent în Bruxelles.