Remedii naturiste pentru tratarea laringitei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea zaharisită este indicată pentru a diminua durerile cauzate de laringită. FOTO: Shutterstock

Laringita este o infecţie produsă de inflamaţia, iritarea sau folosirea excesivă a corzilor vocale care aparţin laringelui.

Laringita poate avea la bază numeroase cauze, cele mai comune fiind: infecţia tractului  superior (ciroze respiratorii şi gripă), folosirea în mod excesiv a corzilor vocale sau substanţele iritante (fumul sau substanţele chimice).

Inflamaţia corzilor vocale poate duce la pierderea completă a vocii pentru perioade temporare scurte.

Una din cele mai cunoscute reţete naturiste constă în consumul ceaiului din flori de lumânărică, două căni de ceai cald, nu fierbinte, fiind indicate. Acest tip de ceai este bun pentru fluidificarea secreţiilor bronşice.  

O altă soluţie recomandată pentru ameliorarea şi tratarea laringitei este gargara cu infuzie de muşeţel sau pătlagină, precum şi inhalaţiile cu abur de muşeţel, mentă şi lavandă.

Mierea şi propolisul sunt alimente esenţiale şi indicate în tratarea a numeroase afecţiuni, laringita fiind printre acestea. Propolisul poate fi consumat sub forma soluţiilor realizate cu alcool, de două ori pe zi aproape 20 de picături fiind indicate a fi consumate prin amestecarea lor în lapte sau ceai. În schimb, mierea zaharisită e bună pentru a fi consumată de cât mai multe ori. Pe lângă mierea zaharisită, o altă variantă înaintată de medici este consumul fagurilor de miere de albine, aceştia fiind mestecaţi precum guma.

Dintre fructe, lămâile sunt o sursă importantă de vitamina C, dar în acelaşi timp sunt un bun antiseptic şi antiinflamator.

Pe lângă fructe, există şi un tip de legume la care apelăm de numeroase ori când există afecţiuni ale gâtului, anume ridichile negre. Sucul de ridiche neagră este preparat prin scobirea unei părţi a ridichii şi adăugat miere sau zahăr. Lichidul obţinut după câteva ore este consumat ca un sirop medicinal.

Mai multe pentru tine:
Mircea Geoană cere românilor din America să facă o petiție către noul congres american pentru eliminarea vizelor VIDEO
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Rușii au lovit instalațiile energetice din centrul și vestul Ucrainei. Zelenski: Aprovizionarea cu gaz a UE este în pericol
Urme de urs la Sâmburești de Olt, într-o zonă de deal. Primar: „Singura soluție, schimbarea legislației tembele actuale”
Prințul Paul al României, prins în Malta. El a fost găsit într-un resort
Ce poreclă i-a pus Violeta Bănică lui Adrian Brâncoveanu, iubitul Andreei Marin: „Este un..”
CSM Bucureşti, învinsă fără drept de apel de Metz, în sferturile Ligii Campionilor la handbal feminin
O teorie controversată: croissantele nu sunt franțuzești, iar sosul de pizza nu este italian. „Bucătăria italiană nu există”, afirmă un istoric culinar
Un deputat USR susţine că numele său ar fi pe listele de susţinători ai Dianei Şoşoacă. „Semnătura mea, falsificată”
Recunoști personajele? Fac parte din generația de aur, el a fugit din țară și nu a mai apărut în filme, iar ea s-a măritat la 50 de ani