Topul alimentelor care luptă împotriva alergiilor sezoniere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mierea este unul din alimentele care luptă împotriva alergiilor

Dacă suferiţi de alergii sezoniere, ştiţi cât de deranjante pot fi simptomele acestora. Asemănătoare răcelii, secreţii nazale,  ochii iritaţi şi chiar dureri în gât pot dura luni la rând.

Dacă sunteţi obişnuiţi să treceţi pragul farmaciei ori de câte ori simţiţi apariţia acestor simptome,  trebuie să ştiţi că există câteva alimente care pot ajuta la combaterea alergiile de sezon.

Mierea

Mulţi oameni ştiu că mierea locală poate ajuta la combaterea alergiilor sezoniere, dar de ce? Mierea produsă conţine polen din flori şi plante locale care pot provoca alergii sezoniere. Când consumaţi mici doze de miere la începutul sezonului, vă poate ajuta să dezvoltaţi o toleranţă la polen.

Roşiile

Unele dintre cele mai bune alimente pentru combaterea alergiilor sunt cele care conţin quercitină. Această substanţă nu numai că poate combate radicalii liberi, dar reduce şi reacţia corpului nostru la histamină (precum un antihistaminic natural). Un aliment bogat în quercitină sunt roşiile.

Ceaiul verde

Atunci când sistemul nostru imunitar sesizează o alergie, eliberează histamină, care ne protejează corpul. Histamina este cea care provoacă reacţii precum nas curgător, ochi iritaţi, etc. Un aliment care conţine quercitina şi scade nivelul de histamină este ceaiul verde. Acesta poate fi şi un bun înlocitor al cafelei.

Fructele de pădure

Există şi o mulţime de fructe bogate în quercitină. Fructele de pădure - cum ar fi căpşunile, afinele şi zmeura - conţin cantităţi mari de quercitină, astfel încât acestea pot ajuta şi la combaterea alergiilor sezoniere.

Ananasul

Ananasul, care nu conţine quercetină, are de fapt o metodă diferită de combatere a alergiilor sezoniere.Ananasul conţine bromelină, o enzimă care descompune proteine şi minimizează iritaţiile cauzate de alergii.Bromelina din ananas vă poate scăpa de ochii iritaţi şi secreţiile nazale cauzate de alergii.