Test online de cultură generală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Test online de cultură generală. Cultura generală reprezintă totalitatea informaţiilor pe care le asimilezi după ce acestea îţi sunt aduse la cunoştinţă în timpul pregătirii instituţionale sau în viaţa cotidiană.

O cultură generală vastă reprezintă cunoaşterea de fapte, acţiuni, evenimente, informaţii relevante din numeroase domenii, de la istorie până la sport sau filosofie.

Un scurt test online de cultură generală e şi următorul: 

1.Singura construcţie umană care se vede pe lună?

a) Turnul Eiffel; 

b) Casa Poporului;

c) Marele Zid Chinezesc; 

d) Burj al Arab; 

2.Câţi sateliţi naturali are Pământul:?

a) niciun satelit; 

b) un satelit;

c) doi sateliţi;

d) trei sateliţi;

3.Cea mai înaltă capitală din lume e? 

a) Mexico City;

b)Addis Abeba;

c) Quito; 

d) La Paz;

4.Revoluţia rusă a avut loc în?

a) 1924;

b) 1917;

c) 1907;

d) 1939;

5.În ce an apărut „Manifestul Partidului Comunist”?

a) 1789;

b) 1830;

c) 1848;

d) 1875;

6.Cine a fost primul preşedinte al României?

a) Ion Iliescu; 

b) Gheorghe Gheorghiu-Dej;

c) Nicolae Ceauşescu; 

d) Traian Băsescu;

7. Cine a rostit : „Frumuseţea va salva lumea”?

a) Platon; 

b) Goethe;

c) Dostoievski; 

d) Mihai Eminescu;

8.Care dintre următoarele state nu e federal?

a) Brazilia; 

b) Rusia; 

c) Franta; 

d) Elveţia;

9.Cea mai mică planetă din sistemul nostru solar este?

a) Marte; 

b) Mercur; 

c) Jupiter; 

d) Venus;

10) Cine a fost ucis în războiul troian de o săgeată a lui Paris?

a) Ulise;

b) Hector; 

c) Ahile;

d) Priam;

11) Cum se numeşte zeul grec al războiului? 

a) Poseidon;

b) Hermes; 

c) Ares; 

d) Hades;

12) Cum se numeşte stadionul echipei Real Madrid? 

a) Santiago Bernabeu; 

b) Camp Nou; 

c) San Siro; 

d) Giuseppe Meazza; 

Test online de cultură generală. Interpretare rezultate

Între 0 si 3 puncte: Cultură generală slabă

Între 4 si 6 puncte: Cultură generală medie;

Între 7 si 9 puncte: Cultură generală bună;

Între 10 si 12 puncte: Cultură generală foarte bună.

Răspunsurile testului online de cultură generală:

1) c;

2) b;

3) d;

4) b;

5) c;

6) c;

7) c;

8) c;

9) b;

10) c;

11) c; 

12) a.

Mai multe pentru tine:
Top 6 grătare electrice 2026: Fripturi suculente perfect rumenite, panini aurii și legume crocante, fără fum sau bătăi de cap + ghid de cumpărare
Top 7+ cuptoare electrice de masă 2026 – gătește rapid, uniform și fără compromis. Află dacă ai nevoie de acest electrocasnic și cumpără online
Cine este și cu ce se ocupă Alina, văduva lui Gabriel Cotabiță. Cum a început povestea de iubire cu artistul: „După concert, i-am dat un mesaj pe Facebook”
Sfatul Reginei Elisabeta pentru Kate Middleton înainte de a se căsători cu Prințul William, cel care a devenit soțul ei „încăpățânat”
Alina Pușcău și Jeffrey Epstein. Câți bani i-a trimis miliardarul pedofil mamei celebrului model
Tragedia ascunsă de la Castelul Corvinilor. Mesajul sfâșietor lăsat în piatră pe limbă de moarte. Blestem sau legendă?
Top 7 sandwich makere 2026: Transformă gustările acasă în adevărate delicii gourmet, rapid și fără efort
Top 7 aparate de vidat 2026 pe eMAG: Eroul invizibil din bucătărie care te ajută să păstrezi alimente proaspete săptămâni întregi și să nu-ți golești bugetul
Cum să faci vafe, înghețată, ciocolată și alte mini-prăjituri ca un maestru cofetar în 2026: cele mai bune aparate pentru desert rapid și delicios!
Cele mai bune cântare de bucătărie 2026 pe eMAG: Gadgetul care transformă rețetele, porțiile, proporțiile și sănătatea – ingrediente fără secrete
Desertul favorit al Elenei Ceaușescu. Folosea o rețetă secretă de fiecare dată: „Mi-a arătat de la A până la Z”