Panasonic a lansat camera foto Lumix GH3 şi un obiectiv nou, G X 35-100 mm

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Panasonic Lumix GH3 are un ecran LCD de 3 inci.

Panasonic a anunţat, la Photokina 2012, un obiectiv nou rezistent la apă şi praf, dar şi un aparat foto nou, denumit Lumix GH3, care este, conform comunicatului producătorului, cel mai puternic şi versatil aparat foto cu o singură lentilă mirrorless (DSLM). Noul obiectiv este numit Lumix G X 35-100 mm şi este destinat camerelor Micro Four Thirds, cum este şi Lumix GH3.

Camera foto Lumix GH3 are 16 megapixeli, senzor MOS Micro Four-Thirds şi un ISO care variază între 200-25.600. Aparatul are un ecran LCD de 3 inci, iar vizorul optic este de tip OLED. Aparatul mai are şi un microfon adiţional celui stereo deja încorporat, dar vine şi cu mufă pentru căşti pentru înregistrările care necesită precizie.

În ceea ce priveşte capacităţile de cameră foto, GH3 fotografiază, în rafală, până la 20 de imagini pe secundă la rezoluţie de 4 megapixeli şi 6 imagini la rezoluţie maximă. De asemenea, suportă formatul RAW şi are o suită întreagă de controale manuale şi automate.

Obiectivul Lumix G X 35-100 mm are un corp din metal, rezistă la apă şi praf şi vine în completarea obiectivului Lumix G X 12-35 mm, atât pentru fotografi profesionişti, cât şi pentru cei amatori. Ambele obiective funcţionează la potenţialul maxim pe camera Lumix GH3.

Obiectivul Lumix G X 35-100 mm are o diafragmă F 2.8 şi încorporează sistemul Panasonic Power OIR (optical image stabiliser), care permite realizarea unor fotografii clare chiar şi în condiţii de luminozitate scăzută, dar mai ales când este utilizat zoom-ul. Asta înseamnă că mişcarea mâinii nu va mai afecta fotografiile realizate.

Mai mult, obiectivul este tratat prin tehnologia Nano Surface Coating, proprie Panasonic, care minimizează reflexia.