Canon şi Nikon lansează cele mai uşoare şi mai mici DSLR-uri full frame

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nikon D600
Nikon D600

Un eveniment mai puţin mediatizat, dar foarte important pentru pasionaţii de fotografie se desfăşoară zilele acestea în Germania, în oraşul Koln. Deja, în avanpremiera târgului, Canon şi Nikon şi-au prezentat camerele foto de tip DSLR pentru consumatorul „de rând“.

Canon a anunţat modelul EOS 6D, un DSLR full-frame care vine cu nişte opţiuni interesante. Păstrând aspectul clasic pentru marcă, 6D este mai mult despre tehnologie, decât despre modul cum arată. Astfel, producătorul i-a integrat conexiune Wi-Fi şi capacităţi de GPS. Opţiunile utilizatorilor ar putea fi mult mai multe, inclusiv controlarea camerei foto de la distanţă, prin intermediul unei aplicaţii de pe telefonul mobil. 

De asemenea, fotografii vor putea vizualiza imaginile imediat pe un laptop, printr-un transfer pe server direct de pe camera foto şi nu prin cardul de memorie. 

GPS-ul va fi folosit pentru a identifica locul fiecărei pozo, iar utilizatorii vor avea o hartă a locurilor în care au realizat fotografii. 

Canon: câteva concesii pentru un preţ mai mic 

La nivel tehnic, 6D vine cu un senzor de 20,2 de megapixeli de tip full frame şi are acelaşi procesor ca pe mult mai puternicul aparat 5D Mark III. 

Senzitivitatea ISO variază de la 100 la 25.600, cu setări extinse care duc ISO-ul la 50 sau la 102.400. La nivelul autofocusului, există 11 puncte fixe. 

Nu am spus nimic despre preţ. Acesta va fi de 2.100 de dolari, iar aparatul foto este cel mai uşor, cel mai mic şi cel mai ieftin full frame DSLR pe care l-a produs Canon. Trebuie menţionat că acesta este preţul fără obiective. În standard, Canon-ul cu lentile 24-105 mm F/4 ajunge la 2.900 de dolari. 

Care sunt concesiile făcute de Canon pentru atingerea preţului mai mic şi dimensiunii reduse? Ecranul LCD este mai mic, având o diagonală de 3 inci, iar fotografiile se realizează la 4,5 cadre pe secundă, spre deosebire de 6 cadre pentru Mark III. 

canon nikon

Nikon prezintă şi ei un DSLR mic şi mai ieftin

Nikon şi-a prezentat o cameră foto din aceeaşi categorie, noul DSLR D600. Senzorul acesteia are 24 de megapixeli, iar preţul va fi de 2.100 de dolari în Statele Unite ale Americii şi de 2.400 de euro în Europa. 

La fel ca şi Canon, Nikon se laudă că acesta este cel mai mic şi mai uşor DSLR din istoria companiei. 

La nivelul înregistrărilor video Nikon atinge 1080p la 30 de cadre pe secundă sau 720 de pixeli la 60 de cadre pe secundă. Senzitivitatea variază de la 100 la 6400, cu opţiuni pentru atingerea unui ISO de 50 sau de 25.600. 

Fotografiile se realizeză la 5,5 cadre pe secundă, iar autofocusul lucrează cu 39 de puncte fixe. 

Ca şi Canon, Nikon a introdus opţiunea conectării aparatului prin Wi-Fi şi printr-o aplicaţie dedicată acesta va putea fi controlat de la distanţă. 

Tehnologie



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite