Motorola Moto G6 Plus, design retro, motor performant, preţ competitiv [TECH REVIEW]

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Motorola G6 plus arată familiar şi îmi place inexplicabil la prima vedere. Poate e verdele vioi al cutiei, care s-a scurs şi pe ecran, poate e altceva. Aspectul e simplist, fără artificii. Vine cu husa transparentă din policarbonat (TPU).

Mi-am dat seama după vreo două zile că îmi aminteşte de vechiul meu Samsung Galaxy Note II.

Destul cu amintirile, Motorola G6 plus e „voinic, înalt (raport 18:9) şi-l simt uşor incomod în mână. Nu străluceşte la capitolul design, are margini groase sus / jos şi nici lateralele nu lipsesc. Rama e de aluminiu, cu sticlă pe spate şi faţă (Corning Gorilla Glass 3), culoarea e undeva spre albastru... Pe cutie scrie că e Deep Indigo. Fără husă e un magnet de amprente, praf şi probabil zgârieturi.

Îi setez din prima luminozitatea la 100% şi ies cu el în soare. Ecranul are 5.9 inci cu rezoluţie FullHD+ (1080 x 2160) şi o densitate a pixelilor de 406 dpi. Se vede foarte bine. Tocmai a trecut primul test.

Motorola G6 plus e Dual Sim Dual Standby şi dispune de spaţiu separat pentru card microsd. La interior găsim o combinaţie între un procesor octacore Snapdragon 630, placă video Adreno 508, 4GB de RAM  şi 64 GB de stocare. Pe partea de conectivitate avem reţea 4G+ , reţea wireless cu bandă dublă 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 5.0, radio FM, USB 2.0 (Tip-C 1.0) şi clasicul jack de 3.5 mm.

În meniul dispozitivului apare Dolby Audio, aplicaţie cu patru presetări (film, muzică, joc, voce) plus două moduri (custom) pe care le poţi regla cum doreşti. Are de asemenea şi un egalizator grafic şi un egalizator inteligent cu 3 opţiuni (deschis, bogat, focusat). 

Lăsând la o parte multiplele variante, sunetul e corect şi puternic în filme, jocuri sau muzică. Singurul difuzor e deaspra ecranului şi-şi face bine treaba. Pe căşti, sunetul e chiar mai bun. Găseşti aici un test de sunet ca să-ţi faci o idee.

Pe spate are cameră duală de 12 MP (f/1.7) + 5 MP (f 2.2). Cele două camere şi blitzul de sub ele arată ca o figură emoji surprinsă. Camera principală foloseşte tehnologia de focalizare dual pixel phase detection, iar blitzul, pe cea numită  dual-LED dual-tone flash.

Motorola Moto G6 plus filmează 4k / 30 fps cu rezultate bune.

Camera frontală are 8 MP (f 2.2) şi îi lipseşte autofocusul, dar chiar şi aşa e greu să ratezi clarul. Faţa şi obiectele din fundal, chiar şi la un metru distanţă, sunt în focus. Filmează doar fullHD (1080p).

Fotografiile pe lumină de zi sunt bune, cele în lumină artificială sau de noapte sunt destul de pixelate, sparte.

Găseşti AICI un test detaliat al camerei foto de pe Motorola G6 Plus.

În privinţa securităţii biometrice, butonul care recunoaşte amprenta e comod şi  funcţionează aproape impecabil. Singura situaţie în care n-a funcţionat a fost când aveam mâinile transpirate.

Recunoaşterea facială merge bine, dar nu întotdeauna. Dacă dispozitivul nu e la distanţa sau în unghiul potrivit nu funcţionează. În alte situaţii se deblochează accidental. 

Testele în reţeaua 4G+ (Orange)  download 138 Mbps / upload 62.8 Mbps. În testul pe wireless 2.4 GHz  a scos la download 62.8 Mbps / upload 55.1 Mbps.

În AnTuTu Benchmark a obţinut 90120 de puncte şi s-a clasat pe locul 51. Conform Antutu Moto G6 Plus are un processor mai bun decât 51 % dintre dispozitivele testate.

În aplicaţia 3DMark, care testează abilităţile de gaming, a obţinut 833 de puncte si s-a clasat pe locul 253.

Lăsând la o parte punctajul obţinut în teste, experienţa de gaming pe Moto G6 Plus e plăcută, cursivă.

Un lucru interesant la Moto G6 Plus este că nici în teste, nici în jocuri nu s-a încălzit puternic, singura situaţie în care s-a încălzit semnificativ fiind la încărcare.

Apropo de încărcător, Motorola G6 plus dispune de cea mai rapidă viteză de încărcare, dintre dispozitivele smartphone testate de mine în 2018. Bateria de 3200 mAh se încarcă de la 0 la 100% în circa 70 de minute. Şi se descarcă, folosit intens, în 5-6 ore. La o utilzare medie depăşeşte o zi întreagă. Durata bateriei nu e chiar punctul lui forte.

Când opţiunea de economisire a bateriei (Battery Saver) e pornită, bara cu comenzile de jos şi opţiunile de sus se înroşesc, nu cumva să uiţi că e activată. 

Vezi aici un tutorial în care înveţi cum să desfaci în bucăţi un Motorola Moto G6 Plus. Totuşi, sfatul meu e să nu încerci asta acasă. Dacă dezasamblarea pare uşoară, s-ar putea să ai surprize cu reasamblarea.

În cutie, în afară de smartphone, avem încărcător Turbo Charger, cheiţă, manuale şi nici urmă de căşti. 

Motorola Moto G6 Plus nu are rezistenţă la apă/ praf/ şocuri, dar are rezistenţă la stropire. Aşa că aveţi grijă cu el!

Lansat în luna mai 2018 Motorola Moto G6 Plus, e un smartphone care suferă la capitolul design, dar care câştigă la capitolul ecran, încărcare rapidă, funcţionalitate şi preţ (circa 300 Euro).