Starman a realizat prima sa orbită în jurul Soarelui, la bordul maşinii Tesla Roadster

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Manechinul SpaceX şi maşina sa îşi continuă plimbarea prin spaţiu, la 557 de zile după lansarea reuşită cu ajutorul unei rachete Falcon Heavy.

Conform unor date oferite de site-ul Where is Roadster, care monitorizează în timp real locaţia maşinii, Starman a realizat prima sa orbită completă în jurul Soarelui, după un drum de peste 1 miliard de kilometri, îndeajuns de lung pentru a depăşi garanţia maşinii de 21.000 de ori.

Vehiculul electric va fi la mică depărtare de planeta Marte pe 7 octombrie 2020, când va ajunge la aproximativ 7,5 milioane de kilometri distanţă de Planeta Roşie. Apoi, acesta se va apropia de Pământ pe 5 noiembrie 2020, când va fi la ”numai” 52 de milioane de kilometri depărtare. Până atunci, Pământul se află pe partea opusă a Soarelui.

După aceste ”vizite”,Starman va trece printr-o lungă perioadă de singurătate, următoarea sa apropiere de casă fiind prevăzută pentru 2047. Totuşi, NASA ar putea să îl întâlnească pe manechinul SpaceX în spaţiu, având chiar un plan de a trimite astronauţi pe Marte în 2030.

Rămâne de văzut dacă Starman şi al său vehicul vor supravieţui până atunci. Maşina se deplasează cu o viteză de aproape 121.000 de km/h, astfel încât integritatea manechinului poate fi pusă sub semnul întrebării.