Sexul şi alcoolul aduc mai multă fericire decât religia şi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sexul şi alcoolul, în topul lucrurilor care provoacă fericire FOTO Shutterstock

Banii nu aduc fericirea, dar sexul şi alcoolul sigur o fac. Cel puţin asta reiese dintr-un studiu recent realizat de Universitatea Canterbury din Noua Zeelandă.

Conform unei cercetări realziată de oamenii de ştiinţă ai universităţii neo-zeelandeze Canterbury, petrecerile şi sexul se plasează pe scara plăcerii mult peste voluntariat, religie sau îngrijirea copiilor. Studiul, condus de cercetătorl Carsten Grimm, a implicat analiza mesajelor pe care participanţii le dădeau, pentru a stabili o „hartă a plăcerii”.

Fără a reprezenta o surpriză, sexul s-a clasat pe primul loc în clasamentul plăcerii. Pe locurile următoare s-au clasat petrecerile şi consumul de alcool. Un rezultat la care cercetătorii nu se aşteptau a fost utilizarea facenook-ului, care începe să fie văzută ca un soi de obligaţie, fiind mai aproape de treburile casnice sau senzaţiile de rău, decât de distracţii.

Carsten Grimm a declarat, legat de rezultatele studiului, că oamenii pozitivi ajung să experimenteze fericirea mai uşor, fiind capabili să găsească plăcere atât în distracţii cât şi în activităţile casnice, spre exemplu.