Record mondial pentru cea mai lungă aniversare din lume. Un tânăr şi-a serbat ziua de naştere timp de 46 de ore

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sven şi-a serbat ziua de naştere timp de 46 de ore, zburând în ţări cu fusuri orare diferite/FOTO flyingsquirrelsports.ca

Un tânăr din Germania a stabilit un record mondial inedit: el este persoana care a avut cea mai lungă aniversare din lume.

Sven Hagemeier şi-a serbat împlinirea vârstei de 26 de ani timp de 46 de ore, scrie Huffington Post. El a început să-şi serbeze aniversarea pe 4 august şi a terminat două zile mai târziu.

Pentru a realiza acest record, Sven a călătorit din Noua Zeelandă în Australia şi apoi în Hawaii, unde sunt fusuri orare diferite. Astfel, timp de 46 de ore după începerea aniversării sale, Sven s-a aflat mereu în data de 4 august, când era ziua lui.

În acest fel, tânărul a bătut recordul mondial anterior, stabilit în 1998 de pakistanezul Nargis Bhimji, care şi-a serbat ziua timp de 35 de ore şi 25 de minute, zburând din Karachi, Pakistan, la Singapore şi apoi la San Francisco.

Deşi a reuşit un record inedit, aniversarea lui Sven nu a fost chiar modul ideal de a petrece o zi de naştere. Timp de 46 de ore, el s-a hrănit mai ales cu meniurile servite în avion şi nici nu a avut timp să viziteze oraşele prin care a trecut.

Pentru că şi-a realizat această ambiţie de a bate un record mondial, Sven spune că anul viitor, când va împlini 27 de ani, va sta liniştit acasă, cu familia şi prietenii.