Orezul, aliment bogat în proteine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Recunoscut pentru virtuţile sale energetice, orezul face parte din categoria alimentelor hrănitoare pentru organism. Este recomandat în orice sezon, combinat cu legume, fructe sau

Recunoscut pentru virtuţile sale energetice, orezul face parte din categoria alimentelor hrănitoare pentru organism.

Este recomandat în orice sezon, combinat cu legume, fructe sau condimente. Bogat în glucide, necesare unei bune funcţionări a creierului, dar şi în proteine vegetale, orezul poate fi considerat un element indispensabil din meniul nostru zilnic.

Orez cu pui şi creveţi

Timp de pregătire: 45 minute; 550 calorii

Ingrediente: o cană de orez cu bobul lung, 3 linguri ulei de alune, un căţel de usturoi, o ceapă mică, 50 g salată, 200 g pui prăjit, un ou, 2 linguri de sos de soia, un vârf de cuţit de zahăr.

Preparare:

1. Punem orezul la fiert cu 3 căni de apă şi sare. După ce a început să fiarbă se dă la foc mic şi se lasă încă 15-20 de minute. Când este aproape gata, se ia vasul de pe foc şi se lasă acoperit 10 minute să se absoarbă apa. Apoi se clăteşte cu apă rece; 2. Pisăm căţelul de usturoi, tăiem ceapa rondele şi salata ca fideaua; 3. În tigaia în care s-au prăjit puiul şi creveţii se încinge uleiul şi adăugăm ceapa şi usturoiul; 4. Adăugăm puiul şi creveţii calzi; se amestecă oul bătut, mestecând până se încorporează; 5. În final, completăm cu salata, orezul fiert şi celelalte ingrediente.

Amestecăm un minut; se serveşte imediat.