Obiceiuri care te scapă de mătreaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Câteva lucruri simple te scapă de mătreaţă

Mătreaţa reprezintă descuamarea scalpului,  fiind o problemă cu care se confruntă multe persoane. Atunci când este însoţită de roşeaţă şi de iritaţie, este semn că trebuie să iei măsuri imediat. Iată ce poţi face!

Această tulburare a scalpului afectează aproape jumătate de populaţie,  indiferent de vârstă, fiind destul de deranjantă din cauza aspectului inestetic, dar şi a senzaţiei persistente de mâncărime. Chiar dacă ai un păr frumos şi strălucitor, mătreaţa poate ruina întreg aspectul.

1. Periază-ţi regulat părul

Acest obicei de a-ţi peria de câteva ori pe zi părul, va ajuta uleiurile naturale să ajungă pe întreaga lungime a părului, de la rădăcină înspre vârfuri şi să cureţe podoaba capilară de impurităţile adunate de-a lungul zilei.

2. Păstrează ustensilele curate

Peria, pieptănul, bigudiurile trebuie curăţate periodic, recomandat ar fi săptămânal, deoarece acumulează praf, ulei, scame, încărcând firul de păr, ceea ce poate duce la apariţia mătreţii.

Află ce trebuie să mai faci ca să scapi de mătreaţă pe clickpentrufemei.ro.

Cum să combaţi scalpul gras şi mătreaţa

Masca de păr cu suc de lămâie te scapă de mătreaţă!

Mai multe pentru tine:
Sâmbătă, Pelerinaj de Florii în Bucureşti. Traseul şi programul procesiunii
A fost directoare de bancă, dar a renunțat la job pentru un scop nobil. Irina Bogdan: „Trebuie să ne păstrăm copiii în țară“
Prima mașină cu conducere autonomă care „îți permite să-ți iei ochii de la drum”, scoasă la vânzare în SUA. Și nu e Tesla VIDEO
Revenirea lui Halep, un fiasco. Roma i-a spus pas, Roland Garros se dezice de jucătoarele dopate
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Descalificare la Survivor All Stars România. Cine este concurentul care va părăsi competiția din Republica Dominicană
Katie Price „a fentat” audierea în procesul de faliment de la Înalta Curte pentru a pleca în Cipru cu iubitul ei. Ce scuză a găsit
Țara unde românii au un salariu de 5.000 de euro pe lună. Ce spune Daniel, stabilit de mai bine de 30 de ani: „Există un mit, când vorbim de salariu"
BEJ Prahova admite candidatura „baronului Lamborghini” Iulian Dumitrescu, cercetat penal, pentru un nou mandat la șefia CJ
Alexandru Ciucu, gest de milioane față de Alina Sorescu, la trei zile după ce a fost filmat cu noua iubită. Ce cadou i-a luat, în semn de împăcare: „Aduc mereu bucurie ...”
Coșmarurile care îi duc în pragul disperării pe mulți români. „M-am mutat, a fost insuportabil”