FOTO VIDEO Tehnologie verde: încărcătorul de telefoane mobile care funcţionează doar cu apă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aglomeraţie de lansări noi la CES 2012, cel mai mare târg de electronice din lume, care va începe mâine în Las Vegas. Deşi startul oficial nu a avut loc, producătorii s-au înghesuit să fure startul. Printre gadgeturile mici şi interesante, dar mai ales practice, se numără myFC PowerTrekk, un încărcător portabil pentru telefoanele mobile care funcţionează doar cu apă.

Încărcătorul nu este atât de simplu pe cât ar părea. Foloseşte celule în care se petrec reacţii chimice între hidrogenul din apă şi electrozii şi electroliţii din interiorul dispozitivului pentru a produce energie, scrie mashable.com. În plus, acesta nu rămâne niciodată fără combustibil şi energie, cât timp este alimentat cu apă. Tehnologia nu este nouă, iar mai mulţi producători au încercat să comercializeze astfel de tehnologii, dar acestea nu au prins niciodată la public. Suedezii de la myFC speră să schimbe acest lucru.

Vezi o galerie foto cu dispozitivul

233 de euro pentru energie verde şi de lungă durată

Dezvoltat în Stockholm, gadgetul este la fel de mare ca trei telefoane puse unul peste celălalt şi vine cu două porturi USB (micro şi standard). La finalul procesului de încărcare, dispozitivul emite doar vapori de gaz nepoluant şi poate încărca nu numai telefoane, ci şi alte gadgeturi care se pot conecta la un USB.

Unul din marile dezavantaje ale tehnologiei celulelor cu hidrogen a fost cel privind siguranţa. myFC a anunţat că PowerTrekk este realizat din materiale care previn coroziunea şi scurgerile. În plus, încărcătorul cu hidrogen poate fi transportat în avion dacă este pus în bagajul de mână.

Preţul lui PowerTrekk este de 233 de euro. Componentele energetice ale dispozitivului, numite PowerPukk, costă 3 euro bucata şi sunt vândute în seturi de câte trei. Ele sunt singurele elemente ale gadgeturi care trebuie înlocuite la intervale regulate de timp.

Powertrekk - How it works from PowerTrekk on Vimeo.

Citeşte şi:

Giganţii IT se luptă în Las Vegas

Acer lansează cel mai subţire laptop din lume

LG face alianţă cu Google TV

Avanpremieră CES 2012

Mai multe pentru tine:
Dan Șucu a părăsit Giuleștiul flancat de 6 bodyguarzi. „Te-ai trezit că aici nu vinzi mobilă și te faci de râs”
Astăzi este ultima zi în care profesorii beneficiază de tarife preferențiale la Dare to Learn – cel mai mare eveniment educațional din Europa
Acționarii EVERGENT Investments aprobă dividende de 81,7 milioane de lei, cu un randament de 7,06 %
Companiile aeriene au introdus o nouă regulă! Însoțitorii de bord nu vor primi pasagerii în avion dacă nu o respectă
Andreea Marin, apariție ravisantă la Gala «Nu există nu se poate». A slăbit atât de mult încât zici că are 20 de ani, iar rochia cu crăpătură i-a venit perfect: „Ar trebui să îmi țin mai în frâu inima”
Carmen Iohannis, schimbare totală de stil, după ce a fost dur criticată că poartă rochii scurte. Cu ce s-a îmbrăcat, de fapt, Prima Doamnă în Coreea
Șeful Gărzii de Mediu: „Dacă arzi deşeuri, faci puşcărie”. Sancțiuni de sute de milioane au fost date în ultimii trei ani
Zodiile care vor avea parte de vești grozave în Joia Mare. Problemele de sănătate se rezolvă miraculos, iar oportunități financiare apar de nicăieri
ORSE: Soluțiile inteligente de consum al energiei trebuie să fie accesibile și celor cu venituri reduse
Depozit de droguri „La Casa de Papel“, găsit într-un apartament închiriat. Traficantul, dat în vileag de alt dealer
Preluarea Automecanica Mediaş de către Rheinmetall a fost autorizată de Consiliul Concurenţei