Există o dependenţă mai puternică decât cea pentru ţigări sau sex

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dependenţa de Facebook este cea mai puternică

Un studiu realizat de un profesor al Universităţii din Chicago în Germania arată că există un lucru care creează mai multă dependenţă decât ţigările şi sexul.

Potrivit profesorului Wilhelm Hofmann, cel care a realizat studiul, dependenţa de reţele sociale este mai puternică decât cea de ţigări sau chiar de sex.

“Este mult mai greu să rezişti dorinţei de a utiliza aceste mijloace de comunicare din cauză că sunt foarte accesibile, iar în egală măsură, dependenţa este explicată de faptul că activitatea în sine nu cere eforturi mari”, susţine Hofmann.

Potrivit aceluiaşi studiu, munca se află printre principalele dependenţe ale oamenilor.

Reţelele de socializare au schimbat stilul de viaţă al oamenilor şi au pătruns în numeroase zone ale vieţii reale, cum ar fi în procesele de divorţ.

Studiul a fost realizat pe germani cu vârste între 15 şi 85 de ani care au fost întrebaţi ce au nevoie să facă mai mult: să fumeze, să întreţină relaţii sexuale, să navigheze pe Internet sau să stea pe reţelele sociale.

Mai multe pentru tine:
De la 1 septembrie se va modifica plafonul peste care se impozitează pensiile. Marcel Ciolacu: „Nivelul de trai s-a scumpit“
„Dare to Learn” aduce România pe harta mondială a educației. Zack Kass, Sugatra Mitra, Cami Anderson și Vicky Colbert vor dezvălui profesorilor și specialiștilor în HR, managerilor și antreprenorilor secretele metodelor de învățare
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Poliția Română și Parchetul General, pe urmele evazioniștilor: peste150 de percheziții pentru combaterea infracțiunilor economice VIDEO
Mara Bănică, acuzații dure la adresa familiei lui Culiță Sterp: „Am văzut-o pe mama acestor Sterpi la Măruță. A crescut niște animale”
Sora lui Culiță Sterp îi dă replica Marei Bănică: „Ca să vorbești așa trebuie să fii ultima...să nu zic ce. Să îți fie rușine”
Cântăreața Nicole Cherry nu mai face nuntă în străinătate cu Florin Popa: „Mi-ar fi plăcut Italia” VIDEO
Un adolescent și-a falsificat buletinul pentru o petrece noapte într-un club din Brașov. Ce l-a dat de gol
Șarpe uriaș descoperit într-un parc din orașul Simeria. Speriați, oamenii au sunat la 112
Surse: Jennifer Lopez și Ben Affleck au divorțat. Ce a răspuns artista când a fost întrebată de divorț / Actorul nu mai poartă verigheta
Medicamentele care vor fi retrase din farmaciile din România, de săptămâna viitoare