Ipocrizie sau show? Organizatorii concertului lui André Rieu spun că parodierea spectatorilor întârziaţi face parte din regia de concert a artistului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
André Rieu a refuzat să înceapă partea a doua a concertului de sâmbătă seară, până când toţi spectatorii nu s-au aşezat pe scaunele de plastic amenajate în Piaţa Constituţiei  FOTOGRAFII: David Muntean

Organizatorii concertelor lui André Rieu în România spun că proiectarea spectatorilor pe ecranele din Piaţa Constituţiei, cu crenvurşti, bere şi cola în  mâini, face parte din regia tuturor spectacolelor pe care le susţine artistul în lume. Din această "regie", face parte şi acelaşi discurs al artistului: Rieu a declarat şi la Bucureşti, şi la Veneţia că "centrul universului" e în fiecare dintre aceste oraşe.

Articolul despre concertul de sâmbătă susţinut de André Rieu în Piaţa Constituţiei, intitulat „E normal ca la Bucureşti să fie aşa?“. Violonistul i-a parodiat pe spectatorii întârziaţi la crenvurşti şi popcorn", publicat de "Adevărul", o creat o dezbatere în rândul internauţilor cu privire la bunele maniere ale spectatorilor români la concertele organizate în aer liber.

Reprezentanţii organizatorilor în România au declarat, pentru "Adevărul", că "parodierea spectatorilor care întârzie după pauză face parte din show-ul artistului".

Aceste momente regizate fac parte din regia spectacolelor lui André Rieu. La fel, se întâmplă oriunde în lume. Nu e niciun fel de altfel de aluzie specială pentru spectatorii români", a declarat Nicoleta Ion, din partea Art Nation Media.

Organizatorii au subliniat că toate produsele servite la bufet, în punctele de desfacere din Piaţa Constituţiei, au fost aprobate de staff-ul olandez al artistului. Firma organizatoare a concertelor lui André Rieu în lume se numeşte  Laishoo International Development & Consulting SRL.

În "regia" spectacolelor lui André Rieu, artistul repetă aceleaşi lucruri oriunde ar susţine concertele. 

Spre exemplu, Rieu a declarat, sâmbătă, în Piaţa Constituţiei că "centrul universului e la Bucureşti". Exact acelaşi lucru l-a declarat şi la un concert din Veneţia, afirmând şi acolo că "centrul universului e la Veneţia".

350 de persoane în România, din stafful olandez al artistului

Nu s-a vândut niciun fel de răcoritoare, popcorn sau mâncare fără aprobarea staffului olandez, susţin promoterii români. "Oriunde în lume se vând produse răcoritoare la concertele susţinute în aer liber", a punctat Nicoleta Ion.

 Din staff-ul lui André Rieu  au făcut parte 350 de persoane. În România au fost angajaţi câte de 80 de voluntari pentru fiecare dintre cele şapte concerte. La concertul de sâmbătă seară au fost 12.500 de spectatori. La concertele de vineri şi, respectiv, duminică au fost câte 7.500 de spectatori, potrivit Nicoletei Ion.

În Piaţa Constituţiei au fost amenajate scaune din plastic pentru fiecare spectator, în funcţie de numărul de bilete vândute la fiecare concert. Spectatorii care au vrut să danseze vals s-au ridicat de pe scaune au putut s-o facă în timpul concertului, pe culoarele dintre rândurile de scaune.

Preţul biletelor la un concert al lui André Rieu a variat între 172,8 lei (categoria 7) şi 864 de lei (categoria VIP) pe un bilet. Organizatorii au declarat că s-au vândut 65.000 de bilete pentru seria celor şapte spectacole. 

După cele trei concerte din weekend-ul trecut, „regele valsului“ va mai susţine patru concerte la Bucureşti, de joi până duminică, pe11, 12, 13 şi 14 iunie.

Concertele sunt organizate perfect din punctul nostru de vedere. Acest tip de spectacol, în care spectatorii stau pe scaune, nimeni nu stă în picioare, spectacol în care există anumite momente regizate în prealabil, nu a mai fost prezentat niciodată în România până acum, spune Nicoleta Ion, PR specialist Art Nation Media, promoter al concertelor lui Rieu în România.

"Avem timp suficient"

Concertul de sâmbătă seară, al doilea din cele şapte susţinute de artistul olandez în România, a început la ora 20.15. Înainte de începerea concertului a existat un semnal sonor, s-au auzit niste "gong-uri" care anunţau că spectacolul va începe.

După o oră, în jur de 21.15, artistul a anunţat o pauză de un sfert de oră. După acest interval, nu s-au mai auzit semnalele sonore care să anunţe că pauza s-a sfârşit.

La 21.30, André Rieu a revenit pe scenă, uitându-se impacientat la ceas "Am revenit, dar voi nu aţi revenit încă. Putem începe a doua parte a concertului abia după ce toată lumea îşi reia locurile. Toată lumea!", a declarat el. Mai mult, artistul a arătat, cu reproş, ceasul de mână spectatorilor întârziaţi, printre aceştia aflându-se şi Călin Popescu Tăriceanu.

Pauza s-a prelungit minute în şir, până când toţi spectatorii au revenit la locurile lor. În acest timp, artiştii "s-au jucat" plictisiţi cu instrumentele, au fluierat, iar pe ecranele imense din dreapta şi stânga scenei au fost proiectate imagini cu publicul întârziat. Oamenii se întorceau, unul câte unul sau în grup, cu mâinile încărcate de popcorn, bere, crenvurşti cu muştar, şi cola.

Şi înainte de concert, şi în pauză, mulţi dintre cei 12.500 de spectatori prezenţi în Piaţa Constituţiei au stat la cozile imense de la chioşcurile de vânzare amenajate de organizatori în incintă.

André Rieu a refuzat să înceapă, după pauză, concertul fără ca toată lumea să fie pe scaune.

"E normal la Bucureşti să fie aşa?", s-a întrebat artistul. Au urmat mai multe glume pe seama spectatorilor întârziaţi, până ca show-ul să se reia. "Avem timp suficient", a spus regele valsului, care a parodiat pe scenă mersul celor întârziaţi, proiectaţi pe ecrane.

Din cauza situaţiei, aşteptarea spectatorilor care veniseră la timp pe scaune s-a prelungit mai mult de un sfert de oră

Adevarul.ro vă prezintă integral regulile de acces transmise de organizatori pentru publicul spectator în Piaţa Constituţiei, reguli mediatizate înainte de seria celor şapte concerte. 

Regulile de acces al publicului după pauză nu sunt menţionate nicăieri de organizatori.

André Rieu - The Entertainer

Nascut in Maastricht, Olanda, intr-o familie de muzicieni, André Rieu este cel mai bine vandut muzician clasic din toate timpurile. Detine cea mai mare orchestra privata din lume şi a vândut mai mult de 40 de milioane de albume şi DVD-uri. Lansarea sa internationala a venit în 1994 cu CD-ul "Strauss & Co". De atunci, a primit mai mult de 400 Platinum şi 171 de Gold Awards. Are mai mult de 1,5 milioane de fani pe Facebook. In concertele sale, interpreteaza cele mai frumoase valsuri de Johann Strauß sau Franz Lehár, hit-uri de renume mondial din musicaluri si filme, cele mai iubite arii de opera si opereta, precum şi muzică populară din toate decadele.

André canta la o vioară construită de Stradivarius in 1732. 

În fiecare an, André si a lui Johann Strauss Orchestra, cor si solisti internationali sustin aproximativ 100 de concerte peste tot in lume, in fata a peste jumatate de milion de oameni. Turneele sale au fost prezente in Billboard Top 10 în ultimii zece ani. 

André Rieu - Omul de afaceri

André traieste si lucreaza in Maastricht. Compania sa este numita "André Rieu Productions". 120 de angajaţi lucrează pentru André în mod constant la care se adauga alti 100 de colaboratori în turnee. Membrii orchestrei sale provin din zece tari. André are studio propriu de înregistrare, agentie de turism, o gradinita pentru copiii membrilor orchestrei, propriile autobuze (construit de Mercedes Benz) si detine un atelier complet in care se fac costumele pentru concertele sale. Compania detine patru seturi complete de scena, instrumente, costume etc .. Andre si orchestra calatoresc cu o echipa intreaga de bucatari, medici şi antrenor de fitness.

PROGRAM ŞI REGULI DE ACCES LA CONCERTELE lui ANDRÉ RIEU

7 reprezentaţii au fost programate în zilele de 5,6,7,11,12,13 şi 14 iunie pentru publicul spectator pe scena imensă amplasată în faţa Palatului Parlamentului.

ANDRE RIEU şi vioara sa magică, în acompaniamentul orchestrei sale Johann Strauss Orchestra, sunt pregătiţi să  le ofere românilor 7 spectacole, care vor rămâne cu siguranţă în istoria evenimentelor din România.

Regulile de acces stabilite de organizatori sunt valabile pentru toate cele 7 zile de concert şi se adresează tuturor participanţilor.

În fiecare seară de concert, accesul publicului se va face începând cu ora 18:00, pe cele două intrări amenajate in Bulevardul Libertăţii: intrarea dinspre Parcul Izvor şi cea dinspre Bulevardul Regina Maria (Calea 13 Septembrie). Spectatorii vor fi ghidaţi de voluntari către  zona şi locurile specificate pe bilete.
Organizatorii recomandă venirea cât mai devreme la eveniment, pentru a evita pe cat posibil aglomeratia de la portile de acces.

 

Biletul achiziţionat pentru acest concert permite accesul o singură dată în zona de eveniment, până la finalul spectacolului. Cei care părăsesc zona de concert şi doresc să reintre, vor fi nevoiţi să cumpere un bilet nou. Accesul copiilor cu vârste de până la 2 ani este gratuit, iar cei care depăşesc această vârstă (2 ani) vor plăti bilet de intrare.
 

Ultimele bilete rămase disponibile vor putea fi ridicate şi achiziţionate atât de la punctele de vânzare de bilete amplasate în dreptul celor două intrări principale cât şi prin intermediul reţelei Eventim şi a platformei online.

În zona de concert nu va fi permis accesul cu: sticle (inclusiv sticlele de parfum de orice cantitate, orice alte sticle sau deodorante), bidoane de plastic, cutii de băutură, conserve, artificii, bannere susţinute de beţe, spray-uri, scaune, arme, băuturi sau mâncare, obiecte contondente, animale de companie, lanţuri, rucsacuri, bagaje voluminoase, lasere, etc.


Este interzis să se efectueze fotografii sau materiale video în scopuri comerciale fără acordul explicit din partea organizatorului. În caz de nerespectare, organizatorul are dreptul de a confisca aparatura foto sau video până la sfârşitul concertului şi de a şterge înregistrările video şi/sau audio. 

Ca urmare a regulilor foarte stricte, agenţii de pază vor percheziţiona în detaliu fiecare persoană, iar orice obiect interzis descoperit în urma verificărilor va fi oprit şi păstrat  în  garderoba amplasată în zona de acces.
De aceea, toţi fanii care vor participa la eveniment sunt sfătuiţi să fie atenţi şi să lase la maşină sau acasă orice obiect aflat pe lista lucrurilor nepermise.


De asemenea, accesul cu umbrele nu va fi permis. În caz de ploaie, fiecare spectator va avea asigurată pelerină de ploaie, acestea fiind amplasate sub fiecare scaun. În zona de concert, spectatorii vor avea acces la bar în punctele special amenajate.

Pe toată durata concertului, spectatorii vor avea la dispoziţie puncte medicale pentru asigurarea primului ajutor, în caz de urgenţă. Se vor respecta cu stricteţe instrucţiunile şi indicaţiile angajaţilor organizatorului şi cele ale pompierilor.
Organizatorul evenimentului nu poate fi făcut responsabil pentru vătămările şi prejudiciile materiale sau de orice altă natură. Organizatorul îşi rezervă dreptul să refuze continuarea participării la eveniment persoanelor care reprezintă un pericol pentru siguranţa şi confortul celorlalţi;
În toate cazurile neprevăzute de acest regulament, măsurile necesare vor fi luate de organizator. " (
Reguli de acces transmise de promoterii români Art Nation Media.)

Sfatul lui Andre Rieu pentru Steaua: "Luaţi-vă un antrenor olandez". Argăseală i-a dat un tricou cu numărul 69