Saline moderne în România
0Saline moderne în România. Zilele toride de vară pot fi depăşite mai uşor dacă ştim unde să mergem pentru a ne relaxa şi pentru a ne răcori. Mai multe saline din România sunt amenajate de aşa natură încât să atragă turiştii să vină în aceste zile, unele dintre aceste locuri având o „arhitectură” impresionantă.
Saline moderne în România. Salina Praid
Salina Praid este situată în orăşelul cu acelaşi nume din judeţul Harghita, la aproximativ 50 de kilometri de Târgu Mureş şi aproape 90 de kilometri de Miercurea Ciuc. Salina este deschisă în fiecare zi a săptămânii, în sezonul de vară (iunie-septembrie) de la 8 dimineaţa până la 8 seara, iar în restul anului, de la 8 dimineaţa până la 4 după-amiaza. Pentru a ajunge în interior, turiştii sunt transportaţi cu autobuzul un kilometru şi jumătate. Despre această salină se spune că datează de pe vremea romanilor. Turiştii pot vizita expoziţii de artă amenajate în salină, dar şi galeria de vinuri. Un parc de aventură, locuri de joacă pentru copii, un restaurant şi o biserică sunt doar câteva dintre atracţiile Salinei Praid, obiectiv turistic care a atras doar anul trecut peste 200.000 de vizitatori.
Saline moderne în România. Salina Turda
Salina Turda este una dintre cele mai mari şi moderne din România. Turiştii au la dispoziţie un centru de tratament performant, dar şi locuri de joacă cu mini-golf, biliard, carusel şi popice. Una dintre cele mai cunoscute atracţii este lacul de la nivelul inferior, pe care poţi face plimbări cu barca.
Salina a fost reamenajată anii trecuţi pentru a atrage cât mai mulţi turişti, iar felul care arată a dus chiar la filmarea unor scene pentru mai multe filme occidentale.
Saline moderne în România. Salina Slănic Prahova
Salina Slănic Prahova este una dintre cele mai frumoase şi moderne România şi atracţia centrală a staţiunii balneo-climaterice Slănic. Baza turistică din interiorul minei Unirea include terenuri de sport, un centru de tratament, locuri de joacă pentru copii, o pistă de carting, dar şi alte atracţii. Salina Slănic Prahova deţine câteva superlative speciale: este cea mai mare din Europa ca dimensiuni, volumul de sare excavată fiind de 2,9 milioane de metri cubi, şi deţine cel mai pur aer de pe planetă, lipsit aproape total de radiaţii şi poluare. Aflată la aproximativ 100 de kilometri de Bucureşti şi 44 km de Ploieşti, staţiunea Slănic este o destinaţie recunoscută pentru activitatea balneoturistică încă din anul 1853, când a fost declarată staţiune turistică de interes naţional.
Saline moderne în România. Salina Ocnele Mari
Salina Ocnele Mari este un loc unde puteţi merge pentru a vă relaxa şi pentru a scăpa de zilele toride de vară. Parcul salinei este unul dintre cele mai populare din România, datorită numeroaselor atracţii turistice, printre care o biserică şi un muzeu amenajate, terenuri de sport, locuri de joacă şi chiar ş un restaurant. În 2009i, în Câmpul I de sonde din Ocnele Mari s-a format un crater cu o adâncime de 200 metri, după ce tavanul unei caverne (n.r- o fostă exploatare de sare) s-a prăbuşit, iar saramura a inundat o parte din terenurile şi locuinţele oamenilor. Saramura care a ieşit la suprafaţă a ajuns până în satul Cosota, unde s-a construit un bazin de retenţie pe Pârâul Sărat.
Saline moderne în România. Salina de la Târgu Ocna
Situată în mina Trotuş, salina de la Târgu Ocna se află la 240 de metri adâncime. În interiorul acesteia, elementele de arhitectură sunt sculptate în stare şi este amenajată o bisericuţă. De asemenea, în interiorul salinei este şi o minibază sportivă unde se pate juca tenis de câmp, baschet sau chiar biliard.