Buncăr de un miliard de dolari pentru bogătaşii care se tem de Apocalipsă. Cum arată complexul de lux menit să reziste unui război atomic

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Buncărul poate rezista la cutremur, război atomic şi arme chimice/FOTO Vivos

Miliardarii lumii nu trebuie să se teamă nici măcar în cazul unei apocalipse. Ei pot beneficia de un buncăr de lux, care poate rezista unui război nuclear, unui tsunami, cutremur devastator sau armelor chimice. În acelaşi timp, cei care îşi vor permite să deţină un apartament în Vivos Europa One se vor bucura de lux şi vor trăi fără griji cel puţin un an de zile.

Robert Vicinio, proprietarul companiei Vivos, a prezentat planul unui complex de supravieţuire în caz de apocalipsă, destinat bogătaşilor.

Vivos va fi construit în satul german Rothenstein şi va costa aproximativ 1,1 miliarde de dolari. Preţul unui apartament aici nu a fost anunţat deocamdată, dar este evident că întregul complex va fi accesibil numai celor foarte bogaţi, scrie Daily Mail.

Vivos Europa One va fi o combinaţie de buncăr antiatomic şi hotel de lux. Va avea apartamente spaţioase, piscine, cinematograf, restaurante, iar spaţiul de locuit va fi personalizat în funcţie de preferinţele clientului. De asemenea, complexul va avea un spital şi un heliport, un post de televiziune, şcoală, închisoare şi şosele proprii.

Locul unde va fi construit acest complex luxos este ocupat în prezent de o bază militară sovietică, din perioada Războiului Rece.

Vivos se va întinde pe mai mult de 30 de hectare, iar un apartament va avea peste 200 de metri pătraţi. Complexul se va întinde atât la suprafaţă, cât şi sub pământ, având numeroase tuneluri, un sistem eficient de securitate şi alarme antiaeriene.

Sistemuil de ventilaţie, filtrarea aerului şi a apei, dar şi energia electrică şi comunicaţiile vor fi asigurate din interior, fără a fi nevoie de resurse externe.

Complexul va avea, separat de clădirea principală, depozite pnetru conservarea speciilor de animale şi plante, o bază de ADN şi un seif pentru păstrarea bunurilor de valoare.

Familiile bogate care vor dori să se refugieze aici vor fi aduse cu avionul la aeroporturile din apropiere, iar de acolo vor fi preluate cu elicopterul sau cu trenul privat.

Compania Vivos, care s-a specializat în construirea de buncăre antiatomice, este o firmă originară din California. Primul complex finalizat până acum se află în Indiana, iar preţul de cazare aici pentru un adult este de 35.000 de dolari , iar pentru un copil este de 25.000 de dolari.

Toate buncărele au suficiente rezerve de alimente şi pot funcţiona fără probleme timp de 6 luni-un an, spun constructorii. Aproximativ 6.000 de oameni se vor putea adăposti aici.