Trucuri din bucătăriile resturantelor, dezvăluite de un chef: ce ingrediente se folosesc pentru un plus de savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Trucuri din bucătăriile restaurantelor. FOTO marketeers.com

După ce a lucrat în diferite restaurante încă de la vârsta de 15 ani, chef Jesse Szewczyk a ales să împărtăşească câteva dintre trucurile pe care le-a învăţat de-a lungul vremii. Acesta a dezvăluit că niciodată nu aruncă resturile de legume sau cărnuri, acestea fiind unul din secretele unui preparat extrem de gustos.

Jesse Szewczyk este chef şi lucrează în restaurante de când se ştie. Când avea 15 ani a primit primul loc de muncă şi la 16 ani a început să gătească propriile reţete. De atunci a început să strângă tot felul de trucuri care l-au ajutat să-şi îmbunătăţescă modul în care găteşte. Dintre acestea, bucătarul a ales să împărtăşească o parte cititorilor blogului său:

Resturile alimentare sunt ingredientul secret pentru un preparat gustos

Tulpinile şi frunzele legumelor, oasele sau pielea cărnurilor sunt folosite pentru a da gust mâncării. Adăugaţi-le într-un recipient de plastic pe care îl puteţi păstra în congelator. Le puteţi folosi în preparatele care presupun fierbere, pentru un plus de gust, scrie buzzfeed.com.

Pentru o aromă maximă, întotdeauna prăjiţi nucile şi seminţele înainte de a le adăuga în preparate

Pentru un gust intens, puneţi nucile sau seminţele în tigaia încinsă şi lăsaţi-le un minut-două. Aceasta este o modalitate rapidă de a intensifica aroma fără a adăuga ingrediente suplimentare.

Untul, arpagicul, sarea şi zeama de lămâie sunt ingredientele secrete folosite în restaurante

Tot ce trebuie să învăţaţi este găsirea echilibrului dintre ingrediente, iar untul, arpagicul, sarea şi zeama de lămâie pot fi de folos în astfel de situaţii.

Păstraţi verdeaţa într-un prosop de bucătărie umed

De îndată ce ajungeţi acasă de la piaţă, înveliţi verdeaţa într-un prosop de hârtie umed şi depozitaţi-o într-o pungă de plastic. Astfel o veţi păstra proaspătă mai mult timp. În cazul salatei, puneţi-o într-un prosop de hârtie uscat pentru a absorbi orice exces de umiditate.

Îngheţaţi parţial carnea înainte de a o tăia

Acest sfat este util mai ales în cazul produselor care conţin multă grăsime. Lăsaţi carnea în congelator timp de 15 minute, iar apoi o veţi putea felia mult mai uşor.

Pentru o culoare perfect aurie a fripturii, ştergeţi bine carnea înainte de a o găti

Fiecare bucătar ştie că singura modalitate de a obţine o friptură bine făcută este să usuce foarte bine carnea. Folosiţi un prosop de hârtie pentru a vă asigura că aţi îndepărtat excesul de apă.

Lăsaţi tigaia la încins până pregătiţi toate ingredientele

Plita dintr-o bucătărie profesională este mult diferită de cea pe care o folosim într-o bucătărie obişnuită. O modalitate în care puteţi aduce tigaia la aceeaşi tempratură ca cea dintr-o bucătărie de restaurant este permiţându-i să se încălzească în timp ce pregătiţi restul ingredientelor.

Aşezaţi hârtie de copt şi o altă tavă deasupra baconului pentru a preveni încreţirea acestuia

Pentru a obţine bucăţi de bacon bine făcute, fără a se încreţi, puneţi deasupra bucăţilor de bacon hârtie de copt şi apoi o altă tavă. Acest truc este valabil şi în cazul în care doriţi să faceţi biscuiti, tortilla crocantă, şi orice alt preparat care doriţi să aibă o formă super-subţire.

Mai multe pentru tine:
Ilie Bolojan și Ioana Fâșie, căsătorie în secret. Cine este femeia care aduce fericire în viața premierului. Ce studii are și cu se ocupă?
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Gestul superb făcut de Regele Charles pentru Kate Middleton, nora lui preferată! A fost un moment emoționant
Ce s-a descoperit după autopsia medicului Ștefaniei Szabo. Nu a murit din cauza unui infarct sau AVC
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie