Inele de cartofi cu sos de iaurt

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Această reţetă este combinaţia perfectă dintre ceapă şi cartofi. Plecând de la ineluşele de ceapă şi adăugând cartoful atât de gustos, site-ul „Spoon, fork, bacon“ prezintă „mariajul“ perfect dintre două legume extrem de gustoase, ce pot fi servite cu un sos gustos.

Există o condiţie importantă pentru succesul acestui preparat destul de sofisticat şi care necesită mult timp de preparare: produsul să fie îngheţat atunci când intră în baia de ulei încins.

Ingrediente (pentru 32-40 ineluşe)

Pentru ineluşe:

- trei cartofi mari roşii, curăţaţi de coajă şi tăiaţi în bucăţi mari

- 110 grame de smântână grasă 

- jumătate de pachet de unt 

- 70 de grame de ceapă tocată şi călită

- 10 grame de arpagic tăiat fin

- 65 de grame de făină de orez

- 75 de grame de pudră de usturoi

- 50 de grame de pudră de ceapă

- 50 de grame de boia dulce

- două ouă bătute uşor

- sare şi piper după gust

Pentru sos:

- 120 de grame de maioneză

- 60 de grame de iaurt

- o lingură de suc de lămâie

- câteva fire de pătrunjel şi de mărar 

- puţin muştar uscat (praf sau bobiţe)

- sare şi piper după gust

Mod de preparare

Cartofii se fierb timp de 20-25 de minute, până când furculiţa intră uşor în ei. Se scurg de apă şi se pisează cu smântână şi cu unt, până când se omogenizează. Apoi se adaugă ceapa caramelizată, arpagicul şi se condimentează cu sare şi piper.

Acest amestec se întinde într-o tavă, într-un strat gros de aproximativ un centimetru şi se lasă la congelator timp de 4-6 ore, până când se va întări. Între timp, se amestecă într-un bol făina, pudra de usturoi şi de ceapă şi boiaua dulce.

Odată congelat amestecul de cartofi, se taie cercuri de 3-4 centimetri diametru (de obicei, ies cam 32-40 de cerculeţe), care se găuresc în mijloc, pentru a căpăta aspectul unei gogoşi. 

Inelele astfel rezultate se trec prin amestecul de făină şi prin ouăle bătute (ca la şniţele) şi apoi din nou prin făină (asiguraţi-vă că sunt complet acoperite).

Pune aceste ineluşe pe o tavă în care ai întins o foaie de copt şi lasă-le la congelator alte 4-6 ore, timp în care poţi amesteca ingredientele pentru sos. 

Scoase de la congelator, inelele de cartofi se prăjesc timp de 4-6 minute, până când se auresc. Se scot pe o farfurie acoperită cu prosoape din hârtie pentru a ajuta la scurgerea excesului de ulei. 

Ineluşele se servesc cu sosul alb. 

Poftă bună!

Mai multe pentru tine:
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Monica Pop, dată afară din restaurant! Ireal ce i-a făcut un angajat medicului și prietenelor sale: „Bineînțeles că și ospătarii și ceilalți participanți, erau consternați”
Horoscop marți, 9 decembrie. Racii au discuții aprinse în cuplu, iar Peștii vor să fie remarcați la locul de muncă
Descoperire fantastică. Organul care produce aproape toată serotonina din corp. Nu e creierul. Din cauza asta ne îmbolnăvim de anxietate și depresie
Felicitarea regală a anului: Familia Princiară din Monaco strălucește în atmosfera de Crăciun
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei