Desertul perfect: Tort cu ciocolată albă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Deliciu cu ciocolată albă

Ciocolata albă face din acest tort simplu un deliciu pe gustul tuturor. Elveţienii au fost cei care au creat pentru prima dată ciocolată alb. A devenit populară atunci când a început să se vândă în America. În unele ţări, ciocolata albă nu este considerată ciocolată pentru că nu conţine cacao.

Ingrediente:

Pentru aluat:
4 ouă
4 linguri apă caldă
175 g zahăr pudră
100 g făină
25 g amidon
1 linguriţă rasă praf de copt
50 g migdale mărunţite
5 picături esenţă de vanilie
ulei pentru uns tava

Pentru cremă:
5 gălbenuşuri
530 ml lapte
180 g zahăr
7 linguri amidon
1 linguriţă esenţă de vanilie
75 g unt
200 g dulceaţă de zmeură

Pentru decor:
200 g fulgi ciocolată albă

Pentru sirop:
150 ml apă
50 ml coniac
3 linguriţe zahăr pudră
2 linguriţe esenţă de vanilie

Vezi modul de preparare pe clickpoftabuna.ro!