Cum să găteşti cea mai bună tartă cu sparanghel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sparanghelul, considerat un miracol gastronomic, este un ingredient care dă un gust deosebit mâncării.

Pentru a descoperi bucuriile pe care le poate oferi sparanghelul, încearcă o tartă cu acest ingredient special. Uşor picantă, aroma erbacee este un partener excelent alături de brânzeturi şi creme. În cazul în care vremea îţi permite, această tartă delicioasă poate fi consumată cu familia la un picnic.

Ingrediente

Pentru aluat

250g de aluat deja făcut
120 de grame de unt rece
225 de grame de făină
1 gălbenuş de ou
 

Pentru umplutură
300 de grame de sparanghel, tăiat bucăţi
300 de grame de smântână
2 ouă, bătute
50 de grame de caşcaval, ras fin

Pentru a face aluatul, amestecă untul cu făina şi frământă cu ajutorul degetelor. Se adaugă gălbenuşul de ou şi un vârf de cuţit de sare şi, dacă este necesar, o picătură de apă rece pentru ca aluatul să se lege. Aluatul obţinut se acoperă şi se lasă la rece timp de 20 minute.

Încălzeşte cuptorul la 180 de grade Celsius şi unge cu unt o oală în formă de tartă, cu diametrul de 22 de centimetri. Se întinde aluatul pe o suprafaţă presărată cu făină. Înţeapă baza cu o furculiţă, tapetează cu hârtie de copt, după care se acoperă cu boabe de fasole sau cu orez pentru a presa aluatul. Se lasă la cuptor timp de 15 minute, până când capătă o nuanţă uşor aurie. Se scot fasolea şi hârtia de copt şi se aşază tava înapoi în cuptor, timp de cinci minute.

Între timp, sparanghelul trebuie lăsat la fiert pentru aproximativ patru minute, până se fierbe, dar nu se înmoaie (al dente). Se taie în bucăţi mici, iar aproximativ jumătate din cantitate (vârfurile se păstrează) se pune într-un blender până sparanghelul se face piure.

Smântâna se toarnă într-un vas şi se adaugă ouăle. Se bat împreună, apoi se amestecă împreună cu piureul şi brânza rasă şi se asezonează bine. Bucăţile de sparanghel rămase se aranjează pe partea de jos a tartei, după care se toarnă amestecul de cremă. Se lasă la copt pentru aproximativ 35-40 de minute, până când partea de sus capătă o nuanţă aurie . Se lasă să se răcească puţin înainte de servire.

Poftă bună!

Mai multe pentru tine:
Cum se simte Nick Rădoi după șase operații?! „Mai am încă șase luni chimioterapie” Ce tratamente minune face milionarul în Mexic? „Doctorii din America nu sunt de acord”
eMAG MultiDeals 2025: Ghid complet pentru extra reduceri de până la 20% și cele mai populare 11 produse de cumpărat
Cadouri de Crăciun 2025 pentru ea – White Luxury Gifts: eleganță, stil, statement și surprize premium sub 100 €
Clarvăzătorul supranumit ”Nostradamus al zilelor noastre” face o profeție sumbră legată de Prințul William și Prințul Harry
Nu rata cele mai dulci cadouri pentru copii de Moș Nicolae și Crăciun 2025 – Pachete festive, reduceri eMAG și surprize sub 50 de lei
Furia Ancăi Alexandrescu după ce a pierdut alegerile la Capitală. Cum vrea să se răzbune
ElectroWeekend eMAG: Top 15 produse cele mai populare și testate de clienți, cu cele mai mari reduceri. Pune-ți electro oferta sub brad!
Pensia pe care o primește Carmen Tănase de la stat, după patru decenii de muncă: „Am două cum ar veni”
Top 10 brazi artificiali de Crăciun 2025 cu cele mai bune recenzii și extrareducere de până la 40% pe eMAG. Alege bradul perfect și profită de discounturi
Top of the Top Hervis Sport 2025/2026: Oferte iarnă, produse Top Seller și reduceri 20% de neratat
Crima pasională din Ploiești. Viața medicului Roxana Călin după ce a ucis-o pe soția amantului. S-a recăsătorit cu un bărbat din domeniul juridic și călătorește de la Monaco în toată lumea