Cum faci o salată delicioasă cu pepene, gustarea perfectă pentru zilele călduroase

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă salatele de vară clasice nu vă mai sunt pe plac şi vreţi să încercaţi combinaţii inedite de gusturi, vă propunem două reţete în care ingredientele dulci, sărate şi picante se completează perfect.

1. Salată de pepene cu roşii

Dacă asocierea dintre pepene verde şi roşii vi se pare ciudată, acest aperitiv va fi de-a dreptul revelator. Din punct de vedere botanic, inedita combinaţie are sens, tomatele fiind, la fel ca şi pepenii, fructe. Cheia este, de fapt, sezonul în care se consumă această salată, recomandată fiind vara, când se pot găsi fructe şi legume proaspete şi naturale, cu un gust mult mai intens decât cele pe care le găsim pe piaţă iarna.

Ingrediente:

- 3-4 roşii medii, cu miezul scos, tăiate bucăţi mari

- un castravete, curăţat, tăiat cubuleţe şi fără seminţe

- brânză feta sau mozzarella 

- câteva bucăţi de pepene, curăţat de seminţe şi tăiat cubuleţe

- o jumătate de avocado, curăţată şi tăiată cubuleţe

- o lingură de ierburi aromate, după preferinţă

- un vârf de linguriţă de seminţe de coriandru

- 3 linguri de ulei de măsline

- 3 linguri de oţet balsamic

- sare şi piper după gust

FOTO epicurious.com

Preparare: 

Se combină, într-un bol, roşiile, castravetele, pepenele, avocado şi ierburile. Pentru un gust uşor picant presară coriandrul. Într-un alt bol, amestecă uleiul de măsline, oţetul balsamic şi adaugă sare şi piper. Gustă rezultatul şi asezonează salata înainte să o serveşti.

2. Salată picantă cu trei feluri de pepene

Ingrediente:

- bucăţi de pepene roşu fără seminţe

- bucăţi de pepene galben cantalup fără seminţe

- bucăţi de pepene galben honeydew fără seminţe

- o jumătate de ceapă albă mărunţită

- 2 linguri de coriandru mărunţit

- un ardei iute mărunţit

- o linguriţă de coajă rasă de lămâie verde (limetă)

- 3 linguri de zeamă de lămâie verde (limetă)

- sare

- boia

Preparare:

Combină primele şase ingrediente (pepene roşu, catalup, honeydew, ceapă, coriandru, ardei iute) într-un bol. Coaja rasă de lămâie împreună cu zeama de lămâie (limetă), sarea şi boiaua se amestecă într-un alt bol. Apoi se toarnă dressingul peste salată şi se amestecă uşor. Se lasă cel puţin 15 minute în frigider pentru ca aromele să se întrepătrundă. 

Mai multe pentru tine:
Echipament de schi fără greșeli: clăpari, cască, schiuri, bețe, snowboard și ochelari - ghidul complet pentru începători și familii. Ce să cumperi online
Descoperirea terifiantă făcută de o femeie, după ce soțul a murit în vacanța din Cipru! Ce au găsit medicii în corpul bărbatului
Prețurile au sărit în aer la Târgurile de Crăciun din Capitală! Cât au ajuns să coste vinul fiert, sărmăluțele și fasolea cu ciolan?! Vizitatorii au rămas uluiți!
O tânără prezentatoare a murit la nici 30 de ani
Inspirație pentru bărbați: ținute urban casual și smart-casual de iarnă – Ghid complet, plus shopping online rapid
Nu cumpăra nimic înainte să vezi acest top 10 electrocasnice 2025 – cele mai bune alegeri pentru casă și cadouri de sărbători
Magia Crăciunului în familie: pulovere, pijamale și șosete asortate pentru momente cozy și cadouri de neuitat – amintiri festive alături de cei dragi
A iertat-o pe bunica regină, care l-a lăsat fără titlul de prinț. Nikolai, apariție spectaculoasă alături de Margareta a Danemarcei
Nu trimite cadouri de sărbători înainte să vezi aceste șosete de Crăciun – modelele cele mai cool, oferte și idei care vor aduce zâmbete în familie
Sărbători fără balonare, indigestie sau reflux: Top remedii naturale și cel mai puternic antioxidant românesc care-ți dau energie și digestie perfecte
Cât costă șuba ciobănească îmbrăcată de Diana Șoșoacă de 1 Decembrie? Verdictul dur al stiliștilor: „Se poartă numai la stână!” Moda e lansată, de fapt, de Gigi Becali