Ce trebuie să conţină un mic dejun sănătos. Combinaţia ideală de alimente pentru prima masă a zilei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micul dejun este considerat cea mai importantă masă a zilei pentru că el ne furnizează energia necesară unei zile de muncă, ne poate creşte puterea de concentrare şi de memorare. De aceea, este foarte important ce mâncăm la prima masă a zilei.

Jurnaliştii de la Daily Mail au analizat ce ar trebui să conţină un mic dejun sănătos.

Nucile sunt foarte indicate, pentru că sunt o sursă bună de grăsimi sănătoase şi menţin nivelul glicemiei în limite normale. În plus, conferă senzaţia de saţietate, pentru că eliberează treptat energia şi conţin acid oleic, o substanţă care alungă foamea. Dimineaţa, nucile pot fi adăugate la cereale, pentru a fi consumate mai uşor.

Carbohidraţii necesari pot fi luaţi din pâine integrală sau terci, ori din muesli. Aceste substanţe se digeră mai încet, prin urmare senzaţia de foame va apărea mai târziu. Totădată, ele previn balonarea.

Ouăle sunt foarte bune pentru micul dejun deoarece conţin multe proteine, acizi graşi şi vitamine. Sunt ideale pentru a conferi energie şi ţin de foame mult timp.

Desigur, nici fructele nu trebuie spă lipsească de la prima masă a zilei. Cele mai bune sunt avocado sau grapefruit, care reduce pofta de mâncare şi conferă multă energie. Coacăzele sunt şi ele recomandate, pentru că stimulează memoria şi ajuta funcţia musculară.

Peştele, în special somonul, este bogat în acizi graşi omega-3, care previn declinul cognitiv. Soiurile de peşte cu carne roz conţin de asemenea un aminoacid numit triptofan, care stimulează producţia de serotonină, un hormon care conferă starea de bine, de fericire.

Bananele sunt foarte bune pentru îmbunătăţirea puterii de concentrare. Ele conţin potasiu, care este esenţial pentru creier. De asemenea, sunt foarte săţioase, prevenind senzaţia de foame care apare deseori dimineaţa.

Alimentele care trebuie evitate la micul dejun sunt unele pe care de multe ori le mâncăm, crezând că facem un lucru bun. În lista meniurilor care trebuie eliminate din micul dejun se numără: cerealele cu zahăr, sucurile de fructe (duc la creşterea glicemiei) şi produsele de patiserie (în scurt timp vor produce foame, pentru că duc la o creştere rapidă a glicemiei).