„Viruşii verzi” atacă Steaua! VEZI AICI POVESTEA TRUPEI NĂSCUTE ÎN 1986

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sănătatea Cluj

Deţinătoarea recordului de trofee câştigate în Cupa României, Steaua joacă în această seară, de la 20.30 (în direct la Pro TV), cu Sănătatea Cluj. Adversara roş-albaştrilor a fost fondată în 1986, anul victoriei de la Sevilla.

Adversara Stelei de astăzi a fost fondată în 1986, anul în care roş-albaştrii cucereau Cupa Campionilor Europeni. 

Fondatorii echipei, Vasile Moldovan şi dr. Dumitru  Predescu, şi-au dorit să dezvolte mişcarea sportivă în rândul Direcţiei Sanitare a Judeţului Cluj. 

Din 2005, „Viruşii Verzi”, nume preluat după micuţa galerie, evoluează în Liga a III-a. Sănătatea îşi dispută meciurile de acasă pe stadionul „Parcul Babeş”, din Cluj-Napoca, o micuţă arenă de doar 1.300 de locuri.

Sănătatea Cluj a dat lovitura în sezonul 2007-2008, când a ajuns până în optimile Cupei României. Atunci, au eliminat echipe precum Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia sau UTA. Surpriza acelei ediţii a fost învinsă în cele din urmă de Dinamo, cu 4-0.

Pentru ardeleni, faptul că vor juca împotriva actualei deţinătoare a trofeului reprezintă un motiv de mare bucurie. „De patru ani ne dorim să picăm cu ei, fiindcă majoritatea suntem stelişti. Este un vis mai vechi de-al nostru, care se va împlini acum. Acest meci va fi vârful istoriei echipei noastre”, a mărturisit patronul Sănătăţii, Aurelian Ghişa, un medic veterinar care susţine echipa din propriile afaceri.

Ardelenii l-au legitimat pe Ionel Ganea, fost jucător la Dinamo, Rapid şi Timişoara, care a jucat ultimul meci în prima ligă în 2008.

Singura problemă e că la acţiunea organizată de fan clubul naţionalei de acum câteva săptămâni, când fostele glorii ale primei reprezentative au evoluat contra suporterilor, „Ganezul” a arătat o siluetă departe de cea pe care o avea pe vremea când activa în prima divizie. „Ionel a semnat cu noi şi sigur va juca împotriva Stelei.

Sperăm să tragă echipa după el şi să ne ajute. Ne-am gândit la el pentru că este dinamovist şi va juca cu altă ambiţie într-un asemenea meci. El ne-a promis că ne va ajuta şi în campionat", a dezvăluit Aurelian Ghişa.

Cel mai amuzant detaliu este acela că Sănătatea Cluj, deşi este doar o echipă mică din Liga a III-a, are imn, în timp ce Steaua, cea mai titrată formaţie din România, nu are o melodie reprezentativă.


ASCULTĂ AICI IMNUL SĂNĂTĂŢII CLUJ:



ECHIPA TIP: Pâglişan – Sos, Miclăuş, Pop, Hoca, Cârlan, Sărmăşan, Simioancă, Biţă, Nicula, Ganea

Antrenor: Marius Semeniuc

1986: Adversara Stelei de astăzi a fost fondată în anul în care roş-albaştrii cucereau Cupa Campionilor Europeni.

2004-2005:  Viruşii Verzi”, nume preluat după micuţa galerie, evoluează în Liga a III-a.

2007-2008: Sănătatea Cluj a dat lovitura în acel sezon, când a ajuns până în optimile Cupei României. Atunci, au eliminat echipe precum Gaz Metan Mediaş, Unirea Alba Iulia sau UTA. Surpriza acelei ediţii a fost învinsă în cele din urmă de Dinamo, cu 4-0.

2009-2010: Sănătatea a fost eliminată din şaisprezecimile Cupei României de către FC Timişoara, scor 7-0.

Mai multe pentru tine:
Actorul român din Generația de Aur care, înainte să moară, le-a oferit tuturor o lecție: „Dacă ieși afară și te compari cu alții, vezi că sunt mulți Dumnezei în jurul tău”
O instanță din Franța a ordonat lui X să plătească redevențe către mass-media pentru utilizarea materialelor acestora
Biden a evitat să răspundă la întrebarea dacă SUA au dovezi ale crimelor de război israeliene
Florian Coldea, urmărit penal de DNA. Control judiciar pentru generalul Dumitru Dumbravă
Alex Dobrescu, declarații de dragoste pentru Cristina Cioran: „Este femeia vieții mele. Femeia pe care am iubit-o și pe care o iubesc cel mai mult în viața asta”
24 mai: Mesajul „morse”, descoperirea lui Samuel Morse, cu care a fost inaugurată prima linie telegrafică din America
Declarații de ultimă oră despre audierile de la DNA. Un fost general SRI a oferit informații amănunțite pentru anchetă
Cine este și cum arată, de fapt, Carla’s Dreams, solistul acuzat că a urcat pe scenă drogat: „Avem toți uneori perioade mai complicate cu manifestări diverse”
Concedieri pe bandă rulantă la Arad, în industria auto. Sute de angajați disponibilizați: „s-au redus foarte mult comenzile”
Statele Unite au anunțat lansarea, împreună cu UE, a unui mecanism de combatere a „propagandei ruse și chineze” în Balcani
Horoscop săptămâna 24-30 mai 2024. Patru zodii care își pot schimba destinul până la finalul lunii, dacă sunt atente la semne