VIDEO Federer, lider mondial: tenismenul a câștigat finala de la Wimbledon în fața lui Murray

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Roger Federer, câștigător la Wimbledon pentru a șaptea oară

Elvețianul a câștigat pentru a șaptea oară turneul de la Wimbledon, învingându-l de data aceasta pe britanicul Andy Murray (4-6, 7-5, 6-3, 6-4). Prin reușita sa de ieri, Federer a egalat recordul trofee obținute la Wimbledon , deținut de americanul Pete Sampras..

Andy Murray a jucat duminică prima finală de la Wimbledon din carieră, când a năruit visul unei națiuni întregi, ca Marea Britanie să câștige Wimbledon. Ultimul britanic care a câștigat turneul a fost Fred Perry, în 1936.

Murray a sensibilizat publicul, având lacrimi în ochi la finalul meciului. „Mi-e foarte greu sa vorbesc, mi-e foarte greu sa ma uit spre voi. Ați fost minunați, mi-ați facut viata mai ușoară”, a declarat acesta după meci, conform site-ului Telegraph.

În ciuda speranțelor pe care și le-au pus în el, englezii mai au de așteptat încă un an pentru posibilitatea ca un jucător de tenis UK să câștige Wimbledon.

Elvețianul a început seria victoriilor la Wimbledon în 2003 până în 2009, și în 2012, după o pauză de trei ani.

Finala i-a adus lui Federer al șaptelea titlu la Wimbledon, performanță reușită de doi jucători: britanicul Pete Sampras și Britanicul Williams Renshaw.

„Trăiesc momente magice, mi-am egalat idolul!” a fost prima reacție a lui Federer după câștigarea trofeului.

Este primul trofeu important al lui Federer, după cel din 2010, de la Australian Open. În luna iunie a aceluiași ani, el i-a cedat locul 1 mondial lui Rafael Nadal. Elvețianul a devenit al 11-lea jucător din istorie care obține un titlu Grand Slam după vârsta de 30 de ani.

Revenit pe prima poziție a clasamentului ATP, după doi ani, Roger Federer a devenit la 30 cel de-al doilea jucător vârstnic care ocupă primul loc la nivel mondial, după Andre Agassi, la 33 de ani.

17 este numărul trofeelor de Grand Slem deținute de Roger Federer.