Sorana Cîrstea urcă în turul trei prin abandonul adversarei: Bethanie Mattek-Sands, accidentare îngrozitoare în timpul meciului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bethanie Mattek a fost scoasă cu targa de pe teren FOTO Getty Images

Sorana Cîrstea, locul 63 WTA, s-a calificat în turul al treilea la Wimbledon, după ce a beneficiat de abandonul americancei Bethanie Mattek-Sands, locul 103 WTA, la scorul de 4-6 7-6 (4). Mattek-Sands a alunecat şi s-a accidentat grav la genunchi, în primul ghem al decisivului.

Americanca Bethanie Mattek Sands, cea mai bună jucătoare a lumii la dublu, a alunecat când a atacat o minge la fileu, după ce servise Sorana.

Ea s-a prăbuşit pe teren şi a început să strige după ajutor. Îngrijorată, Sorana Cîrstea a sărit fileul şi a venit lângă adversara ei. Sportiva americană a fost transportată cu targa la ambulanţa care a preluat-o şi a dus-o la spital.

Momentul accidentării teribile a Bethaniei Sands în partida cu Sorana Cîrstea

„Din nefericire, accidentarea la genunchi suferită de jucătoarea americană pare foarte serioasă. Ea a fost scoasă pe targă de pe teren", se arată pe site-ul oficial al turneului.

În acel moment, scorul era 1-1. Mattek Sands a câştigat primul set cu 6-4, în vreme ce Sorana s-a impus în cel de-al doilea, scor 7-6. În momentul întreruperii partidei, scorul în setul III era 0-0, 40-15 pentru Sorana.

În turul III, Sorana Cârstea va juca împotriva învingătoarei dintre Yannina Wickmaier şi Garbine Muguruza. Cu această victorie obţinută prin retragerea adversarei, Sorana Cârstea şi-a egalat cea mai bună performanţă de la Wimbledon. Ea a mai ajuns de două ori în turul al treilea, în 2009 şi 2020. Totuşi, cea mai bună performanţă a ei la un Grand Slam rămâne calificarea în optimi la Australian Open chiar anul acesta.

Ţipetele de durere ale Bethaniei Sands după accidentarea groaznică din partida cu Sorana Cîrstea