Primul român din NFL!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Românii încep să spargă gheaţa în sporturile profesioniste din Statele Unite ale Americii. Gabriela Mărginean a devenit în această lună prima jucătoare de baschet din România care a fost selectată în draftul WNBA, de către Minnesota Lynx.

Iar la începutul acestei săptămâni un alt tânăr român, Zoltan Mesko (24 de ani), a ajuns în NFL, cea mai bogată ligă profesionistă din lume. El a fost ales de către New England Patriots, echipă care a câştigat trei titluri de campioană în ultimul deceniu şi ar putea avea un salariu de cel puţin 280.000 de dolari anual.

A spart nocturna

Născut în 1986 în Timişoara, Zoltan a emigrat în SUA pe când avea 12 ani, împreună cu părinţii săi, care câştigaseră la Loteria Vizelor. Pasionat de fotbal european, Zoltan a fost remarcat în clasa a şaptea de către un antrenor de fotbal american după ce a trimis un şut în înaltul terenului, spărgând unul dintre becurile de la nocturnă.

Trecut pe terenul cu buturi, puştiul a devenit ceea ce americanii numesc „punter", un jucător responsabil cu degajarea mingilor atunci când echipa se află în dificultate. A urmat o strălucitoare carieră în liceu şi colegiu, devenind unul dintre cei mai buni jucători pe acest post din campionatul liceal şi mai apoi din cel universitar.