Noua campioana mondiala la box, mai rea decat baietii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pugilista romanca Mihaela Cijevschi a devenit prima campioana mondiala din istoria boxului feminin din tara noastra. Bucuresteanca, 24 de ani, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Box

Pugilista romanca Mihaela Cijevschi a devenit prima campioana mondiala din istoria boxului feminin din tara noastra. Bucuresteanca, 24 de ani, a cucerit medalia de aur la Campionatele Mondiale de Box care au avut loc la Podolsk in Rusia, invingandu-si toate adversarele, chiar daca a avut parte de un culoar pe care s-a intersectat cu detinatoarea titlului mondial si campioana europeana, poloneza Karolina Mihalciuk.
In finala, romanca s-a impus la puncte, dupa un meci extrem de dificil in fata elvetiencei Dina Burger. Performanta Mihaelei este cu atat mai impresionanta cu cat a boxat in finala cu ambele degete mari de la maini fracturate dupa infruntarile precedente. Medalia romancei intrerupe o seceta de sase ani de la ultimul triumf, la Mondiale. In 1999, la Houston, Marian Simion cucerea ultima medalie de aur pentru Romania. Timp de sase ani, boxul masculin romanesc s-a aflat intr-un declin pronuntat, stafeta performantelor fiind preluata de boxul feminin. "Nu credeam vreodata ca o sa ajung campioana lumii", a declarat Cijevschi, cea care a detinut titlul european, cucerit in 2004, in Italia, iar anul acesta si-a trecut in palmares bronzul continental. Romanca a fost condusa spre victorie, din colt, de antrenorul Adrian Lacatusu, cel care, in curand, ii va fi si sot. Pentru tehnica deosebita demonstrata in ring, Mihaela a fost desemnata cea mai buna pugilista a turneului. In afara de aurul mondial, lotul romanesc si-a mai trecut in palmares si o medalie de bronz, prin Camelia Negrea, cea care a urcat pe treapta a treia a podiumului la categoria 48 kg.
Planuri pentru Beijing
Dupa cucerirea aurului mondial, Mihaela Cijevschi spera intr-o participare la Jocurile Olimpice de la Beijing din 2008. Comitetul International Olimpic a anuntat introducerea, in premiera, a catorva categorii de box feminin la Beijing insa ramane de vazut daca va fi acceptata categoria de 54 de kilograme, la care concureaza pugilista romanca.