Niculae, bani mai puţini în liga a doua

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Daniel Niculae a decis să accepte diminuarea salariului şi să rămână astfel la AS Monaco, echipă ce a retrogradat în Ligue 2. Astfel, atacantul de 28 de ani, care câştiga 80.000 de euro net pe lună, a acceptat să ia de acum încolo cu 50 la sută mai puţin.

La finalul sezonului trecut, Liga Profesionistă de Fotbal din Franţa a dat o dispoziţie prin care formaţiile retrogradate pot propune fotbaliştilor înjumătăţirea contractelor. Dacă Niculae a acceptat acest lucru, fundaşul Laurent Bonnart nu a fost de acord, astfel că va pleca de la echipă.

A fost dorit de Rapid

„Nico" a venit la Monaco în iunie 2010, dar a prins foarte rar prima echipă. Chinuit de accidentări, el a evoluat în numai 17 partide, perioadă în care a marcat patru goluri. Niculae mai are contract cu Monaco pentru încă doi ani. „Este un gest frumos. Nu ştiu dacă sezonul trecut chiar a meritat acel salariu de 80.000 de euro pe lună, dar sper să se revanşeze faţă de noi în noua ediţie de campionat", a scris site-ul suporterilor lui Monaco. În această vară s-a speculat că Daniel Niculae va ajunge la Rapid, dar oficialii din Grant au negat această variantă, mai ales că nu-i puteau oferi atacantului decât 300.000 de euro pe an. „În România, nu poate ajunge la nicio echipă. La ce venit are la Monaco, nu poate să-l plătească nimeni din România. N-ar lua aici nici 25 la sută din cât câştigă în Franţa", a spus preşedintele Dinu Gheorghe, la sfârşitul lunii iunie. 

40 de mii de euro va câştiga Daniel Niculae în fiecare lună la Monaco potrivit noului acord.