Naturalizăm străini pentru turneul din Franţa? Ce soluţii are Tata Puiu şi cum se foloseşte Burleanu de exemplul din rugby

0
Publicat:
Ultima actualizare:

România a rămas una dintre singurele naţionale de fotbal din Europa care a refuzat până acum să naturalizeze şi să folosească jucători străini.

România a rămas una dintre singurele naţionale de fotbal din Europa care a refuzat până acum să naturalizeze şi să folosească jucători străini. Într-o perioadă în care ţările vestice abundă de turci, africani sau sud-americani, Răzvan Burleanu se gândeşte că n-ar fi totuşi o idee rea ca şi tricolorii să-şi acopere posturile deficitare cu importuri de valoare.

„Suntem printre cele 6, 7 naţii europene care încă n-au făcut asta. Nu văd cum ne-am pierde identitatea. N-am auzit de nicio problemă legată de faptul că naţionala de rugby a avut patru naturalizaţi la Mondialul din Anglia”, e mesajul conducerii FRF.

Primiul vizat pentru a fi naturalizat este brazilianul William de Amorim, de la Astra, care are cinci ani petrecuţi în România şi ar putea să obţină cetăţenia română.