JOCURILE FRANCOFONIEI: Aur pentru naţionala de baschet a României

0
Publicat:
Ultima actualizare:
JOCURILE FRANCOFONIEI: Aur pentru naţionala de baschet a României

Echipa naţionala de baschet feminin a României s-a impus în ultimul act al turneului de la Jocurile Francofoniei, care au loc în Liban, în faţa Senegalului, cu scorul de 70-53 (33-19). Cea mai bună jucătoare a finalei a fost pivotul tricolorelor Anita Meszaros care a încheiat partida cu 28 de puncte şi 10 recuperări.

A fost a doua victorie pe care naţionala noastră a obţinut-o în faţa Senegalului la acest turneu după succesul din grupe, scor 79-67. "Senegalul ne-a pus probleme mai mari în meciul din grupe decât în finală. Fetele au început finala extrem de motivate şi, după 7-8 minute, am fost convins că nu mai avem cum să ratăm medaliile de aur", a declarat la final Gheorghe Mandache, antrenorul principal al României.

“Nu a fost un turneu uşor. Am întâlnit echipe extrem de solide şi cu o condiţie fizică de invidiat. Surprinzător, Belgia a fost unul dintre cei mai incomozi adversari, le-am învins la cea mai mică diferenţă. Felicit toate jucătoarele, şi pe cele experimentate şi pe cele tinere”, a mai spus Mandache.

Cristina Ciocan a contribuit cu 17 puncte, 9 pase decisive şi 3 recuperări în timp ce Ildiko Vass a marcat 11 puncte. De la adversare, cea mai bună marcatoare a fost Aya Traore cu 20 de puncte. Principalul atu al naţionale antrenate de Gheorghe Mandache a fost apărararea, România primind mai mult de 55 de puncte doar în doua partide, cele din grupe cu Senegal şi Belgia.  

România a avut un parcurs perfect la Jocurile Francofoniei înregistrând doar victorii în partidele din Liban, trecând în Grupa B de Senegal (79-67), Belgia (88-76), Camerun (73-47) şi Liban (85-49) şi în semifinale de Tunisia (55-49).

Podiumul a fost completat de reprezentativa Tunisiei, care a trecut în finala mică, de deţinătoarea trofeului Franţa, cu scorul de 61-52.

România ocupă locul patru în clasamentul pe medalii, cu 17, din care 6 de aur, 3 de argint şi 8 de bronz. Pe primul loc se află Franţa, cu un total de 37 de medalii, din care 15 de aur, urmată de Maroc cu 29 de medalii şi Canada cu 25 de medalii.