Ion Testemiţanu a acceptat să devină secundul lui Gabi Balint la naţionala Moldovei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Balint va lucra cu un staff format numai din moldoveni

Fostul internaţional moldovean Ion Testemiţanu a acceptat să devină secundul lui Gabi Balint la naţionala de fotbal a Moldovei, informează Moldpres, citată de Agerpres.

"Totul s-a derulat foarte repede şi surprinzător. Am fost sunat dimineaţa şi invitat la discuţie cu Gabi Balint, unde mi s-a propus să devin secundul lui. Am căzut de acord imediat. Nici nu-mi imaginam aşa ceva. Este o mare onoare", a declarat Testemiţanu.

Fostul fundaş, în vârstă de 35 ani, a absolvit recent cursurile de antrenori, organizate de Federaţia Moldovenească de Fotbal, primind licenţa 'B'.

Testemiţanu a explicat că primul lucru pe care-l va face din postura de secund va fi culegerea de informaţii despre jucătorii din vizorul naţionalei: "cine şi unde joacă, în ce formă sportivă se află, care-i statutul lor etc.."

De mai multe ori campion naţional cu Zimbru Chişinău şi Sheriff Tiraspol, campion al Coreei de Sud cu Seongnam Ilhwa Chunma, Testemiţanu a evoluat de 56 de ori pentru naţionala Moldovei, pentru care a înscris 5 goluri. Alături de Alexandru Curtian, Radu Rebeja şi Serghei Cleşcenco, el este considerat unul dintre cei mai valoroşi fotbalişti moldoveni afirmaţi după obţinerea independenţei ţării.