Iată ce înseamnă un mare antrenor!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acum 10 luni Anglia, cu McClaren pe bancă, era blocată în drumul spre Euro 2008 de Croaţia. Condusă de Capello, şi-a luat revanşa la Zagreb (4-1) Un hattrick al lui Walcott şi golul

Acum 10 luni Anglia, cu McClaren pe bancă, era blocată în drumul spre Euro 2008 de Croaţia. Condusă de Capello, şi-a luat revanşa la Zagreb (4-1)

Un hattrick al lui Walcott şi golul lui Wayne Rooney au adus britanicilor o victorie care a şters impresia proastă lăsată la ultimul meci, cu Andorra (2-0).

Pe 21 noiembrie 2007, naţionala de fotbal a Angliei a trăit una dintre cele mai mari dezamăgiri din istoria sa recentă. Antrenată atunci de Steve McClaren, Anglia a pierdut cu 3-2 pe Noul Wembley în faţa Croaţiei şi a ratat calificarea la Campionatul European din această vară. Înfrângerea a fost cu atât mai dureroasă, cu cât croaţii erau deja calificaţi pentru turneul final.

Miercuri, 10 luni şi un selecţioner mai târziu, englezii şi-au luat revanşa, cu vârf şi îndesat. Cu italianul Fabio Capello pe bancă, britanicii au învins Croaţia chiar la Zagreb, scor 4-1, graţie unei reprezentaţii de zile mari a tânărului Theo Walcott.

Jucătorul de 19 ani a înscris în minutele 26, 59 şi 82, în timp ce atacantul lui Manchester United, Wayne Rooney, a completat "careul" de goluri al englezilor în minutul 63. Croaţii, care au jucat din minutul 53 fără Robert Kovaci, au reuşit golul de onoare în minutul 78, când Mandzukici l-a învins pe David James.

Singurul nor în seara perfectă a englezilor a venit de la suporterii croaţi. Din tribune s-au auzit scandări rasiste în minutul 62, atunci când englezul Heskey a fost avertizat cu un galben. "Sunt oameni ignoranţi, mai bine să facem abstracţie şi să profităm de meci", a declarat Heskey.

Nebunie la Lisabona

Ultimele opt minute ale partidei dintre Portugalia şi Danemarca (2-3), din Grupa 1, au adus nu mai puţin de patru goluri.

În minutul 83 era 1-0 pentru lusitani, după golul lui Nani (42`). Bendtner a egalat un minut mai târziu, însă Portugalia a trecut din nou în avantaj graţie golului marcat de Deco din penalty (86`). Însă danezii au fost cei care au dat lovitura, reuşind în minutele 90 şi 92 să smulgă victoria, prin reuşitele lui Poulsen şi, respectiv, Jensen.