Frunză a fost la un pas de moarte

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Unul dintre marcatorii Rapidului în meciul cu „U“ Cluj, Sorin Frunză, a suferit o accidentare gravă la cap, care-i putea curma viaţa. Jucătorul a marcat al doilea gol al „feroviarilor“ în victoria cu „U“ Cluj, scor 2-1,  şi a reuşit să se califice cu Rapid în Liga Europa după doi ani de absenţă.

Cariera de fotbalist a lui Sorin Frunză a fost una oscilantă şi plină de evenimente plăcute şi neplăcute. A început să joace fotbal la Dunărea Galaţi, iar după fiecare final de sezon şi-a schimbat echipa, trecând pe la Cimentul Fieni, Poli Timişoara, Jiul Petroşani şi FC Vaslui. Chiar dacă de un an evoluează la Rapid, cele mai mari satisfacţii pe plan profesional le-a avut pe când juca în Liga Campionilor cu Unirea Urziceni.

Pentru a ajunge să evolueze în cea mai importantă competiţie intercluburi din Europa, mijlocaşul de 33 de ani a trecut peste cea mai grea perioadă din cariera şi din  viaţa sa. Pe când era jucătorul Cimentului Fieni, rapidistul s-a lovit la cap cu un adversar şi a rămas inert pe gazon. Noroc cu medicii care au intervenit imediat şi i-au salvat viaţa. Ulterior, doctorii i-au spus că a fost la un milimetru de moarte şi că este un miracol că mai este în viaţă. „Se întâmpla în sezonul 1998-1999.

Atunci eram jucător la Cimentul Fieni. La un meci, am dat cap în cap cu un adversar şi am rămas inconştient pe gazon. Am stat în spitalul din Pucioasa, trei săptămâni, timp în care am fost ca o legumă. Nu puteam să mă ridic din pat, ameţeam, transpiram şi eram plimbat prin salon doar cu căruciorul. Medicii mi-au zis că am fost norocos, pentru că lovitura la tâmplă putea să-mi fie fatală. După patru luni mi-am revenit, iar după şase am revenit pe gazon. A fost cea mai neagră perioadă din viaţa mea", a spus Frunză. Fotbalistul adus în acest sezon în Giuleşti de la Unirea Urziceni a marcat de două ori pentru Rapid în campionatul actual. Reuşita din meciul cu „U" Cluj i-a dedicat-o soţiei şi viitorului copil care se va naşte pe 21 mai, dar şi lui Mihăiţă Neşu şi lui Dinu Gheorghe. 

''Am stat trei săptămâni în spital, ca o legumă. Medicii mi-au zis că am fost norocos, pentru că lovitura la tâmplă putea să-mi fie fatală.''
Sorin Frunză mijlocaş Rapid

Îi expiră contractul cu Rapid

Frunză a trecut cu bine peste toate greutăţile, iar acum poate trăi din nou sentimentul unui joc din cupele europene. „În vară mi se termină înţelegerea cu Rapid. Aş vrea să joc alături de colegi în Liga Europa, dar încă nu mi-a propus nimeni prelungirea contractului", a precizat jucătorul.