Finală inedită la CM de handbal masculin! Surpriză mare în una dintre semifinale

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suedia şi Danemarca vor juca ultimul act al Campionatului Mondial de handbal masculin din Egipt, după ce au eliminat, vineri, în semifinale, reprezentativele Franţei, respectiv Spaniei.

În prima semifinală a zilei, Suedia a produs surpriza şi a învins Franţa, de şase ori câştgătare a competiţiei, scor 32-26. 

Nordicii, care au şi ei două titluri în palmares, ultimul obţinut în urmă cu 22 de ani, au dominat aproape în totalitate meciul. Franţa a condus o singură dată, 7-6, la jumătatea primei reprize, dar scandinavii au revenit şi au intrat la pauză cu un avantaj de trei goluri (16-13). Francezii au mai zvâcnit o singură data, la începutul părţii secunde, când au reuşit să se apropie la un singur gol (17-16), dar Suedia a mărit treptat avantajul şi s-a impus la o diferenţă de 6 lungimi, 32-26

În cealaltă semifnală, deţinătoarea titlului mondial, Danemarca, chiar dacă a înscris prima şi nu a mai fost niciodată egalată, a primit o replică solidă din partea Spaniei. Danezii nu s-au putut desprinde clar de adversari, cea mai mare diferenţă s-a înregistrat la jumătatea primei reprize 13-8, şi s-au impus cu emoţii pe final, scor 35-33 (18-16)

Danemarca şi Suedia vor juca în premieră cu trofeul mondial pe masă, duminică, de la ora 18:30. Înaintea acestei întâlniri va avea loc finala pentru medalia de bronz, dintre învinsele din semifinale, Spania şi Franţa. 

Competiţia din Egipt, care a avut, în premieră, 32 de echipe la start, şi s-a jucat, din cauza pandemiei de coronavirus, fără spectatori în tribune, poate fi urmărită în direct pe Digisport, Telekom Sport şi Look TV.